Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Slovenske odbojkarice začele priprave na kvalifikacije za EP

Dve kvalifikacijski tekmi bodo odbojkarice odigrale konec avgusta proti Izraelkam in Estonkam.
Ženska odbojkarska reprezentanca je začela s pripravami za kvalifikacije za evropsko prvenstvo. FOTO: Aleš Oblak
Ženska odbojkarska reprezentanca je začela s pripravami za kvalifikacije za evropsko prvenstvo. FOTO: Aleš Oblak
STA, T. E.
16. 7. 2024 | 08:11
16. 7. 2024 | 08:11
3:10

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je včeraj v Kranjski Gori začela priprave na kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2026. Slovenke najprej čakajo Izraelke in Estonke, tekmi bosta konec avgusta v Ljubljani.

Slovenske odbojkarice tako začenjajo drugi del reprezentančne sezone, v kateri so nastopile v zlati evropski ligi, zdaj pa jih čakata še tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2026.

Izraelke bodo prve tekmice 27. avgusta, dva dni pozneje bodo tam gostovale še Estonke. Kvalifikacijska obračuna bosta pomembna tudi za uvrstitev Slovenk na svetovni lestvici. Ta bo odločala o potnicah na svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto. Trenutno je Slovenija 27. in tako še ostaja v igri za zgodovinski prvi nastop na SP.

Slovenke si bodo v kvalifikacijah skušale zagotoviti četrti nastop na evropskih prvenstvih po 2015, 2019 in 2023.

Selektor Alessandro Orefice je imel na zboru na voljo 15 odbojkaric s svojega seznama, še v tem tednu pa se bo po zaključenih študijskih obveznosti ekipi priključila Anja Mazej. V Kranjski Gori ni Maše Pucelj, ki ima še nekaj težav s poškodbo ramena, pravice nastopa za slovensko vrsto pa za zdaj še nima Gambijka s slovenskim potnim listom Fatoumatta Sillah, ki jo je Orefice vseeno povabil na treninge.

»Mislim, da smo vsi zelo, zelo motivirani za drugi del poletja. Imamo veliko bolj popolno ekipo kot maja, sicer nam še vedno manjka nekaj igralk, a se bomo morali osredotočiti na te, ki jih imamo na voljo. Motivacija je velika in pripravljeni bomo na kvalifikacijski tekmi, ki nas čakata avgusta, da bomo to ekipo pripeljali na evropsko prvenstvo 2026,« je dejal slovenski selektor za Odbojkarsko zvezo Slovenije.

»Po kondicijskem delu priprav se bomo osredotočili predvsem na tehniko, a najprej bi rad vse skupaj začel in videl ekipo na igrišču. To je v tem trenutku zame najbolj pomembno,« je še dodal Orefice.

Slovenske odbojkarice se bodo v pripravah po dvakrat pomerile z Madžarkami, Belgijkami in Romunkami. Prvi pripravljalni tekmi proti madžarski zasedbi bodo odigrale 2. in 3. avgusta v Črnučah, kjer bodo 9. in 10. avgusta gostovale še Belgijke, zadnji preizkus forme pa bodo imele Slovenke 16. in 17. avgusta na obračunih z Romunkami.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine