Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Slovenska judoista brez zmage

Danes sta na tatami na zaključnem tekmovanju za judoistično VN v sezoni v Osaki stopila še Klara Apotekar in Enej Marinič.
Klara Apotekar ni prišla daleč. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Klara Apotekar ni prišla daleč. FOTO: Mavric Pivk/Delo
J. P.
25. 11. 2018 | 10:25
25. 11. 2018 | 11:52
1:48
Osaka – Potem ko sta včeraj svoje delo na zaključnem tekmovanju za judoistično veliko nagrado v sezoni v Osaki opravili tekmovalki v kategoriji do 63 kilogramov, 18-letna mladinska evropska prvakinja Lia Ludvik in dosti izkušenejša olimpijska zmagovalka Tina Trstenjak, ki se je morala po porazu proti vselej neugodni Japonki Miku Taširo zadovoljiti s petim mestom, sta šla danes na tatami še preostala dva predstavnika slovenske delegacije. Oba brez pretiranega uspeha.


Usodna Ekvadorka in Nizozemec


Klara Apotekar, polsestra bolj znane Ane Velenšek, je bila v prvem kolu v kategoriji do 78 kilogramov prosta, nato pa je morala premoč priznati Ekvadorki Vanessi Chala, ki je pozneje obtičala v repešažu. Enaindvajsetletna članica celjskega Sankakuja, lanska mladinska evropska prvakinja iz Maribora in dve leti prej mladinska svetovna podprvakinja iz Abu Dabija, se je s sedem let starejšo Chalo udarila prvič v karieri. Edini slovenski predstavnik v moški konkurenci Enej Marinič (nad 100 kilogramov) je ravno tako hitro naletel na previsoko oviro, Nizozemca Henka Grola, ki ga čaka še finalni dvoboj s Čehom Lukašem Krpalekom. Dvajsetletni Slovenec, lani bronast na mladinskem svetovnem prvenstvu v Zagrebu, se je s 13 let starejšim lastnikom dveh olimpijskih odličij bronastega leska udaril prvič doslej.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine