Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Slovenska aduta vrhunsko: Božič 2., Savšek 3.

Zmagovalec napete kanuistične predstave v Tacnu je Slovak Alexander Slafkovsky.
Luka Božič je uspešno drvel po savskih brzicah.  FOTO: Blaž Samec/Delo
Luka Božič je uspešno drvel po savskih brzicah.  FOTO: Blaž Samec/Delo
S. U., STA
26. 6. 2022 | 13:04
26. 6. 2022 | 15:03
3:14

V Tacnu je veselo. Ob koncu kanuističnega dela lepe prireditve na Savi za svetovni pokal na divjih vodah sta se kar dva domača aduta uvrstila na stopničke. Luka Božič je namreč osvojil 2. mesto, Benjamin Savšek, naš olimpijski prvak iz lanskega Tokia, pa je bil 3. Zmaga je odšla na Slovaško, torej v tabor najmočnejše reprezentance, Alexander Slafkovsky je kanuistični junak Tacna 2022. Sicer bi bila domača tekmovalca lahko tudi na prvih dveh stopničkah, obema pa je zmago odnesel dotik vrat in tako prbitek dveh kazenskih sekund. Med finalisti je nastopil še Anže Berčič in zasedel 10. mesto.

»To drugo mesto je tako sladko kot zmaga v Pragi. Mislim, da sem v finalu pokazal izredno vožnjo, vsaj če upoštevamo, kako zahrbtna je proga v Tacnu, kako se voda spreminja in kako hitro se ti lahko pripeti kaj nepredvidljivega. Vsekakor bi se dalo še bolje zaveslati, ampak sem zadovoljen tudi s tem, kar sem pokazal,« je bil navdušen 31-letni veslač iz Mosta na Soči, ki je bil v kvalifikacijah peti, v finalu pa je bil najhitrejši, vendar mu je zmago preprečil dotik vratc. Kljub temu je za zmagovalcem zaostal za vsega 17 stotink sekunde.

Olimpijski prvak je tokrat osvojil 3. mesto. FOTO: Blaž Samec/Delo
Olimpijski prvak je tokrat osvojil 3. mesto. FOTO: Blaž Samec/Delo

In Savšek? »Sredi tekmei sem storil napako, tam se mi je nekoliko podrla tudi sam nastop, ampak sem vesel, da sem se do konca sestavil in klub dotiku priveslal do tretjega mesta. Kot zadnji nikoli ni prijetno tekmovati, zato sem zadovoljen, da sem premagal tudi ta pritisk. In tudi pritisk domačih navijačev, ki so bili izjemni. Kako sem zadnja leta pogrešal ta občutek tekme pred domačimi navijači. Res lahko rečem, da je za mano lepa tekma,« s tretjim mestom ni bil razočaran tacenski sosed.

Eva Alina Hočevar je bila tako v finalu tekmovanja v kajaku kot tudi v kanuju. FOTO: Blaž Samec/Delo
Eva Alina Hočevar je bila tako v finalu tekmovanja v kajaku kot tudi v kanuju. FOTO: Blaž Samec/Delo

V ženski konkurenci je zmagala Britanka Mallory Franklin, edina slovenska finalistka Eva Alina Hočevar je zasedla 7. mesto, dan prej 5. v finalu kajakaške preizkušnje. »Zaradi petega mesta v kajaku so mi se povečali apetiti v kanuju, v katerem sem ponavadi boljša. Razmišljala sem celo o stopničkah, a za to bi mi morala uspeti brezhiben nastop. Napaka se mi je zgodila že na začetku, na rampi. A če pogledam moji uvrstitvi, moram biti zadovoljna. Dva finalna nastopa v dveh dneh sta zame vrhunski dosežek. Sta dokaz, da sem dobro pripravljena in da lahko čez 14 dni na svetovnem prvenstvu mlajših članic lahko računam na lepe uvrstitve,« je bila nasmejana 20-letna Hočevarjeva.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine