Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Slovenke v Kranjski Gori začele projekt EuroVolley

Slovenija se bo v Lodžu pomerila z Belgijo, Italijo, Poljsko, Portugalsko in Ukrajino.
Lana Ščuka pogosto poskuša premagati blok tekmic kot v tej akciji proti Bolgarkam. FOTO: dokumentacija Dela
Lana Ščuka pogosto poskuša premagati blok tekmic kot v tej akciji proti Bolgarkam. FOTO: dokumentacija Dela
F. T.
22. 7. 2019 | 16:00
22. 7. 2019 | 20:55
3:01
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca se je zbrala v Kranjski Gori, kjer je začela priprave na evropsko prvenstvo. EuroVolley 2019 se bo začel 23. avgusta, Slovenija se bo v Lodžu pomerila z Belgijo, Italijo, Poljsko, Portugalsko in Ukrajino.

Slovenske odbojkarice so imele po osvojenem drugem mestu v srebrni evropski ligi tri tedne prosto, zdaj pa so se zbrale v Kranjski Gori, kjer bodo ostale do začetka avgusta. Selektor Alessandro Chiappini lahko poleg igralk, ki so nastopale v evropski ligi, znova računa tudi na korektorico Izo Mlakar, ki se vrača v reprezentančni pogon, piše STA.

»Nimamo veliko časa, da se pripravimo na evropsko prvenstvo. Osredotočili se bomo predvsem nase, česar v prvem delu nismo mogli zaradi tekem, ki smo jih odigrali v evropski ligi. Poskusili bomo popraviti nekatere elemente, kjer smo imeli težave v prvem delu reprezentančnega poletja. Vrnila se je tudi Iza Mlakar, ki jo bo potrebno vključiti v ekipo,« je začetek priprav pospremil italijanski strateg na slovenski klopi.

Slovenski selektor Alessandro Chiappini znova računa tudi na korektorico Izo Mlakar, ki se vrača v reprezentančni pogon. FOTO: Aleš Oblak/CEV
Slovenski selektor Alessandro Chiappini znova računa tudi na korektorico Izo Mlakar, ki se vrača v reprezentančni pogon. FOTO: Aleš Oblak/CEV


Zaradi osebnih razlogov manjkata Pia Blažič in Anita Sobočan, Sara Hutinski pa je še vedno poškodovana. »Seveda se je lepo vrniti v reprezentanco, saj sem odbojko že zelo pogrešala. Za mano je težko obdobje, povezano s študijem, a je tudi to bilo treba zaključiti. Žal mi je, da nisem bila v prvem delu z dekleti, sem jih pa vseskozi spremljala. Dobro se poznamo z vsemi in verjamem, da nas čaka lepo obdobje,« je pred nadaljevanjem reprezentančne akcije dejala Mlakarjeva. "Prvi dan je vedno težak, verjamem, da bo vsak naslednji lažji. Želimo se uvrstiti v drugi krog EuroVolleyja in verjamem, da bi lahko dosegle nov izjemen rezultat," je ob začetku priprav dejala Lana Ščuka.

Po dveh tednih ekipo čaka selitev v Maribor, kjer bodo Slovenke odigrale še prijateljski tekmi z kitajsko ekipo, med 9. in 15. avgustom pa se bodo udeležile pripravljalnega turnirja na Madžarskem. Zadnji del priprav bodo spet opravile v Mariboru, 21. avgusta pa odpotovale v Lodž.

Seznam reprezentantk:
- podajalke: Eva Mori, Sara Najdič, Eva Pogačar;
- sprejemalke: Lana Ščuka, Ana Marija Vovk, Eva Zatkovič, Žana Zdovc Sporer;
- korektorici: Iza Mlakar, Darja Eržen;
- srednje blokerke: Saša Planinšec, Tina Grudina, Ela Pintar, Manja Jerala;
- prosti igralki: Leja Janežič, Veronika Mikl.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine