Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Slovenci že uvrščeni na SP 2022

FIVB je sporočila, da ne bo kvalifikacij za SP leta 2022, Slovenci pa imajo zaradi položaja na lestvici že zagotovljeno vozovnico.
Slovenska moška reprezentanca ima nastop na SP zagotovoljen zaradi dobrega položaja na lestvici. FIVB: FOTO: Tomi Lombar/Delo
Slovenska moška reprezentanca ima nastop na SP zagotovoljen zaradi dobrega položaja na lestvici. FIVB: FOTO: Tomi Lombar/Delo
M. Ž., STA
3. 12. 2020 | 10:34
3. 12. 2020 | 11:18
2:26
Potem ko je Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) sporočila, da ne bo kvalifikacij za svetovni prvenstvi leta 2022, je Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) objavila novico, da si je slovenska moška reprezentanca že zagotovila drugi zaporedni nastop na svetovnem prvenstvu.

Na prvenstvih bo sodelovalo po 24 reprezentanc, nastop imajo že zagotovljene gostiteljice prvenstev in branilke naslova, s celinskih prvenstev se bosta nanju uvrstili po dve najboljši reprezentanci, preostale udeleženke pa bo dala lestvica FIVB, na kateri je slovenska moška reprezentanca na 12. mestu

»Glede na to, da bo FIVB za nastop na svetovnem prvenstvu upoštevala lestvico ob koncu leta 2021 in da bodo Slovenci kot aktualni evropski podprvaki nastopili na EuroVolleyju prihodnje leto, v razvrstitvi FIVB v nobenem primeru ne bodo mogli izgubiti toliko mest, da jih v Rusiji ne bi spremljali,« so zapisali na uradni strani OZS.

Pri dekletih Slovenke v svetovni razvrstitvi trenutno zasedajo 30. mesto, nastop na evropskem prvenstvu 2021, na katerem bi svojo uvrstitev na lestvici lahko še izboljšale, pa si morajo še zagotoviti v kvalifikacijah.


Svetovno prvenstvo v Rusiji bo sicer med 26. avgustom in 11. septembrom 2022, predstave najboljših odbojkarjev pa si bo moč ogledati v kar desetih mestih, Moskvi, St. Peterburgu, Kaliningradu, Jaroslavlu, Kazanu, Ufi, Jekaterinburgu, Novosibirsku, Kemerovu in Krasnojarsku.

Žensko svetovno prvenstvo bo na Nizozemskem in Poljskem. Nizozemska bo svoj del tekmovanja gostila v Arnhemu, Apeldoornu in Rotterdamu, Poljska pa bo tekme priredila v Gdansku, Lodžu, Katovicah, Vroclavu in Krakovu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine