Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Ob odbojkarskih mrežah bo spet živahno

Po tritedenski koronski prekinitvi se bo nadaljevalo državno prvenstvo v moški in ženski konkurenci.
V odbojkarskih krogih so veseli, ker se po daljšem prisilnem oddihu vračajo na igrišče. FOTO: Leon Vidic/Delo
V odbojkarskih krogih so veseli, ker se po daljšem prisilnem oddihu vračajo na igrišče. FOTO: Leon Vidic/Delo
STA
10. 11. 2020 | 13:38
1:53
Vodstvo Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) je odločilo, da se bodo tekmovanja v okviru 1. državne odbojkarske lige po tritedenski koronski prekinitvi nadaljevala ob prihajajočem koncu tedna. Tako v moški konkurenci kot tudi ženski bodo na sporedu tekme 10. kroga prvenstva, so danes sporočili iz OZS.

Krovna slovenska odbojkarska zveza je kljub temu, da bi na podlagi odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti lahko nadaljevala tekmovanja v prvi slovenski odbojkarski ligi, z namenom zajezitve in obvladovanja epidemije koronavirusa 22. oktobra prekinila ligaško sezono.

Predsedstvo OZS je nato na dopisni seji ukrep podaljšalo še za teden dni, zdaj pa se je stanje v klubih izboljšalo do te mere, da se konec tedna vračata obe prvenstvi. »Vodstvo zveze je sprejelo odločitev, da nadaljuje tekmovanja v skladu z odloki vlade ter navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) in ministrstva za šolstvo, znanost in šport. Medtem ko bi še pretekli teden tekme nemoteno lahko igralo le 13 od 34 klubov, se je stanje zdaj popravilo do te mere, da je na nadaljevanje prvenstva pripravljenih 29 klubov, pet pa še ne,« je pojasnil sekretar tekmovanj pri OZS, Branko Maček.

Tekme bdo igrali po prvotnem sporedu, kar pomeni, da bodo konec tedna na sporedu prve odbojkarske lige predstave 10. kola, tekme 7., 8. in 9. kola pa bodo ekipe odigrale v prihajajočih tednih, je še dejal Maček.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine