Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Presenetljivi Čehi tekmeci Slovenije v četrtfinalu

V osmini finala EP v odbojki so igralci Alberta Giulianija s 3:1 odpravili Hrvate. Čehi presenetili Francoze. Priložnost za maščevanje za poraz v prvem kolu.
Jan Kozamernik (levo) in Klemen Čebulj sta med nosilci slovenske igre. FOTO: Ondra Driml/CEV
Jan Kozamernik (levo) in Klemen Čebulj sta med nosilci slovenske igre. FOTO: Ondra Driml/CEV
P. Z.
13. 9. 2021 | 18:00
14. 9. 2021 | 07:54
3:26
Slovenski odbojkarji še naprej uspešno branijo srebrno kolajno izpred dveh let. V osmini finala evropskega prvenstva so v Ostravi zanesljivo s 3:1 (20, 18, -19, 12) premagali Hrvaško. V četrtfinalu se bodo fantje selektorja Alberta Giulianija pomerili s Češko, ki je presenetila olimpijske prvake iz Francije. Slovenci bodo tako imeli v sredo nepričakovano priložnost za maščevanje gostiteljem za poraz v prvem kolu.

Prvo tekmo po štirih dneh so sicer začeli slabše (2:6), ampak hitro postavili stvari na svoje mesto in prvi niz dobili s 25:20. V drugem nizu so bili še bolj zanesljivi in so južne sosede pustili pri 18 točkah. Toda v tretjem nizu so Hrvati pokazali, da znajo igrati vrhunsko odbojko. Zasukali so izid in ob koncu niza povsem zasenčili favorite.



Toda v tretjem nizu so se dvakratni evropski podprvaki spet zbrali, ušli na 12:5 in praktično odločili zmagovalca. Hrvati so zbrali zgolj 12 točk. Slovenci so prednjačili predvsem v bloku, zbrali so jih 11, Hrvati le dva. Pri tekmecih je blestel Leo Andrić in ohranjal stik s Slovenci, toda ni mogel preprečiti poraza.

Alberto Giuliani je bil zadovoljen s slovensko igro. FOTO: Uroš Hočevar
Alberto Giuliani je bil zadovoljen s slovensko igro. FOTO: Uroš Hočevar


Klemen Čebulj, slovenski reprezentant: »Danes je bila super tekma, Hrvaška je odlično servirala. Andrić je imel zelo dober dan. V četrtem nizu smo se zbrali in pokazali, da smo dobri ter popeljali Slovenijo v četrtfinale. Pritisk ni bil prevelik, vemo, po kaj smo prišli. Hočemo izboljševati svojo igro.«

Čebulj je v četrtfinalu pričakoval Francoze, ki se jim je želel oddolžiti za poraz v olimpijskih kvalifikacijah v Berlinu, dočakal pa Čehe, s katerimi ima prav tako neporavnane račune. Čehi so namreč v zadnji tekmi osmine finala presenetljivo premagali Francijo, bilo je 3:0 (22, 19, 32) in se prebili v četrtfinale, kjer bodo še drugič skušali premagati Slovence, potem ko jim je to uspelo v prvem kolu.



Na večerni tekmi je bil posebno dramatičen tretji niz, v katerem so Francozi vodili s 24:22, domači pa so s tremi zaporednimi točkami prešli v vodstvo. Nikakor pa niso mogli izkoristiti zaključne žoge, to jim je uspelo šele pri izidu 33:32. Pri Čehih, ki so bili od Francozov boljši tako v napadu kot v bloku, je bil z 18 točkami najučinkovitejši Jan Hadrava.

Slovenci so se s Čehi merili že v predtekmovanju, prvo tekmo prvenstva so izgubili z 1:3. Zagotovo pa niso nezadovoljni z rezultatom, saj so pred prvenstvom Francoze izpostavili kot ekipo, ki se ji bi najraje izognili, saj jim nikakor ne ustreza.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine