Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Še vedno se sprašuje, zakaj se je na EP zgodilo, kar se je

Danes na finalu atletske diamantne lige tudi Martina Ratej
Martina Ratej si je nastop na finalu diamantne lige v Zürichu zagotovila s 3. mestom v Lozani in četrtim v Londonu.<br />
Foto Jure Eržen/Delo
Martina Ratej si je nastop na finalu diamantne lige v Zürichu zagotovila s 3. mestom v Lozani in četrtim v Londonu.<br /> Foto Jure Eržen/Delo
Saša Verčič
30. 8. 2018 | 12:00
3:53
Ljubljana – Atletska sezona se bo na najvišji ravni končala danes in jutri s finalnima mitingoma diamantne lige v Zürichu in Bruslju. V Švici bo nastopila tudi slovenska metalka kopja Martina Ratej, medtem ko so načrti Luke Janežiča, da bi na 400 metrov tekel v Belgiji, padli v vodo.

Jutro po velikem razočaranju na evropskem prvenstvu, kjer je imela kolajno na pladnju, a je ni vzela, je imela Ratejeva še velike načrte. V želji, da bi dokazala, da zmore veliko več, si je še za letos zaželela napad na državni rekord (67,16), a dnevi po Berlinu so vendarle prinesli drugačno razmišljanje, drugačno formo. »Da, tedaj so bile ambicije visoke, ker sem vedela, da sem veliko bolje pripravljena, kot sem pokazala v finalu, zdaj pa gre forma navzdol. Po evropskem prvenstvu sem si vzela nekaj prostih dni, motivacija je padla in preprosto ni šlo. Pozna se, da je konec sezone, telo ne da več in trenutno nisem sposobna doseči državnega rekorda, tako da bo to cilj za prihodnjo sezono,« je pred odhodom v Zürich dejala Ratejeva, ki je prejšnji teden nastopila na memorialu Kamile Skolimowske in zmagala z 61,50.

»Daljava ni bila nič posebnega in če bom na finalu dosegla 64, 63 metrov bom zelo zadovoljna, to bi bil super rezultat, a res je nehvaležno karkoli napovedovati, ker se je ob koncu sezone vedno zelo težko osredotočiti. Želja je sicer tudi, da končam v najboljši trojici, a odvisno, v kakšni formi bodo tekmice. Mislim, da bo to kar dobra tekma,« napoveduje najboljša slovenska atletinja, ki si je nastop na finalu zagotovila s 3. mestom v Lozani in četrtim v Londonu.

Za Ratejevo finale diamantne lige ne bo zadnje mednarodno tekmovanje v tej sezoni, saj bo 2. septembra nastopila na mitingu svetovnega izziva v Berlinu in se tako vrnila na mesto svojega največjega razočaranja, tamkajšnji olimpijski štadion. »S trenerjem se veliko pogovarjava o evropskem prvenstvu, predvsem o tem, zakaj je bil razplet takšen, kot je bil, zakaj smo z izjemo zmagovalke vse metale v isto 'luknjo'. Edini odgovor je, da smo bile vse nepripravljene na mehko podlago, saj rezultati res niso bili realni. Poglejte samo Nikolo Ogrodnikovo in Tatjano Haladovič, ki sta po Berlinu že dosegli veliko boljši daljavi. Seveda pa mi je še vedno izjemno žal, da sama nisem izvlekla več, vedno bo ostalo vprašanje, zakaj, ne glede na podlago. Še vedno ne morem verjeti, da nisem presegla 62 metrov in da je bilo za kolajno potrebno tako malo. Če bi 18 centimetrov odločalo pri 64 metrih in več, bi se bilo veliko lažje sprijazniti s tem, pri tako majhnih daljavah pa …« se bo še dolgo v glavi vrtel scenarij iz Berlina Ratejevi.
 

Janežič le še v Zagrebu


Po prihodu z evropskega prvenstva, kjer je v polfinalu drugič v karieri 400 metrov pretekel hitreje kot v 45 sekundah, je spodbudno informacijo glede nastopa na finalu diamantne lige v Bruslju dobil tudi Luka Janežič. V Belgiji sicer ta disciplina ne bo del diamantnega programa – finale bo namreč danes v Zürichu –, bo pa zadnja moška preizkušnja letos na tovrstnih mitingih, a Janežič navsezadnje le ne bo dobil priložnosti. Niti ne tako presenetljivo, saj so kar tri mesta od osmih zasedli bratje Borlee, pri čemer sta Kevin in Jonathan drugi in tretji iz Berlina. Vodičan bo tako mednarodno sezono končal prihodnji teden (4.) na mitingu v Zagrebu.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine