Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Sanje o evropskem prvenstvu še žive

Slovenke po porazu proti BiH v kvalifikacijah za prvenstvo stare celine tokrat boljše od Latvijk.
Darja Eržen, na fotografiji desno, je bila najučinkovitejša pri slovenskih odbojkaricah. FOTO:Tadej Regent
Darja Eržen, na fotografiji desno, je bila najučinkovitejša pri slovenskih odbojkaricah. FOTO:Tadej Regent
M. U., STA
7. 5. 2021 | 21:27
2:33
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je na drugi tekmi kvalifikacijske skupine F za nastop na evropskem prvenstvu v Daugavpilsu ugnala domačo reprezentanco Latvije s 3:0 (15, 27, 14). Varovanke selektorja Alessandra Chiappinija so včeraj izgubile proti Bosni in Hercegovini z 0:3 in si otežile pot do evropskega prvenstva, ki ga bodo med 18. avgustom in 4. septembrom gostile Srbija, Bolgarija, Hrvaška in Romunija. Pomlajena in oslabljena slovenska izbrana vrsta pa je današnji dvoboj dobro odprla in po zaslugi dobre igre v obrambi in izkoriščenih nasprotnih napadov hitro prišla do prednosti za zanesljivo zmago v prvem nizu.

Drugi niz je bil ves čas izenačen in napet, po točki Saše Planinšec in napaki Jurdže se je končal v korist Slovenk z 29:27. Slovenke so na začetku tretjega niza izkoristile padec zbranosti v latvijski zasedbi. Psihološko je bila prednost na strani slovenskih odbojkaric, ki so v tretji niz na krilih drugega krenile s šestimi zaporednimi točkami, zadnjo je po uri in 10 minutah na igrišču dosegla Monika Potokar. Točkovno je bila tako kot na prvi tekmi proti Bošnjakinjam najboljša Darja Eržen s 15 točkami, 11 jih je dodala še Tina Grudina. Pri domačinkah je edina dvomestno mejo z desetimi točkami dosegla Paula Nikola Neciporuka.
 

Ni bila najboljša igra


Jutri Slovenke ob 15. uri v Daugavpilsu čaka če obračun s Češko. Slednja je na prvi današnji tekmi ugnala Bosno in Hercegovino s 3:0 (23, 18, 17). Na vrhu skupine F so tako Čehinje z dvema zmagama, sledita Bosna in Hercegovina ter Slovenija z zmago in porazom, na dnu je Latvija brez osvojenih točk. Drugi turnir bo od 14. do 16. maja v Zenici v BiH, na EP pa se bosta uvrstili najboljši dve reprezentanci.

»Latvija ni tako dobra ekipa, tako da dejstvo, da smo imele v drugem nizu nekaj težav z njimi, ni najboljše znamenje za nas. Največ napak smo naredile v povezavi servisa in obrambe, pa tudi s servisi bi morale biti bolj agresivne. Zadovoljne smo z zmago, ampak to še zdaleč ni bila naša najboljša igra,« je dejala srednja blokerka Tina Grudina.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine