Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

S sklonjeno glavo je zapuščal New York, z dvignjeno odhaja iz Rijada

Anthony Joshua dobil revanšo z Andyjem Ruizom in si spet priboksal šampionske pasove IBF, WBA in WBO.
Britanski boksarski zvezdnik Anthony Joshua (desno) se je oddolžil ameriškemu Mehičanu Andyju Ruizu za senzacionalni poraz izpred pol leta v New Yorku. FOTO: Reuters
Britanski boksarski zvezdnik Anthony Joshua (desno) se je oddolžil ameriškemu Mehičanu Andyju Ruizu za senzacionalni poraz izpred pol leta v New Yorku. FOTO: Reuters
7. 12. 2019 | 22:30
8. 12. 2019 | 00:07
2:44
Ljubljana – Britanski boksarski zvezdnik Anthony Joshua se je oddolžil ameriškemu Mehičanu Andyju Ruizu za senzacionalni poraz izpred pol leta v New Yorku in se spet ovenčal z naslovi svetovnega prvaka v težki kategoriji po različicah IBF, WBA in WBO. Povratni obračun v Rijadu je »AJ« dobil po točkah s 118:110, 119:109 in 118:110.

Joshua (23 zmag, 21 s k. o., 1 poraz) je v svojo korist odločil večino od dvanajstih rund, potem ko je s prednjim udarcem držal Ruiza (33 zmag, 22 s k. o., 2 poraza) na varni razdalji, poplesoval okrog njega in ga – ko se mu je »Uničevalec« preveč približal – onesposobil z objemanjem.

»Najprej bi se rad zahvalil bogu. Ker je bilo prvič tako lepo, sem moral z Andyjem v ring še drugič,« je v smehu dejal 30-letni Anglež in kot enega od ključev do tokratnega uspeha navedel vrhunsko telesno pripravljenost. »Po porazu v prvem medsebojnem dvoboju v New Yorku sem se s sklonjeno glavo vrnil v London in se zaprl v telovadnico,« je razkril Joshua, ki mu je enako stari Kalifornijec športno čestital za zmago.


Ob ringu tudi Ruizov sloviti rojak Alvarez


»Anthony je bil tokrat boljši, sam pa nisem bil v najboljši formi. A se nočem izgovarjati. Za najin tretji obračun bom trdo garal, da bom v življenjski pripravljenosti,« je napovedal Ruiz, ki je sicer od prve runde naprej krvavel iz leve arkade, vendar pa ga to – kot je omenil – med dvobojem pred 15.000 gledalci, med katerimi je bil tudi njegov sloviti rojak Saul »Canelo« Alvarez, ni pretirano oviralo.

Nove zmage, desete profesionalne zapovrstjo in osme z nokavtom, se je veselil hrvaški vzhajajoči zvezdnik težke kategorije Filip Hrgović, ki je v tretji rundi prisilil k vdaji Američana Erica Molino (27 zmag, 19 s k. o., 6 porazov). Ruski težkokategornik Aleksandr Povjetkin (35 zmag, 24 s k. o., 1 neodločen izid, 2 poraza) pa se je z Američanom Michaelom Hunterjem (18 zmag, 12 s k. o., 1 neodločen izid, 1 poraz) razšel z neodločenim izidom.
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine