Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Russell in Hamilton na drugem treningu pred Verstappnom

Britanec George Russell je bil najhitrejši na drugem treningu pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v formuli ena za veliko nagrado Japonske v Suzuki.
George Russell med prostim treningom v Suzuki. FOTO: Kim Kyung-hoon/Reuters
George Russell med prostim treningom v Suzuki. FOTO: Kim Kyung-hoon/Reuters
Š. R., STA
7. 10. 2022 | 10:39
1:30

Na vrhu lestvice sta bila dirkača ekipe Mercedes. V deževnih razmerah je bil drugi sedemkratni svetovni prvak Britanec Lewis Hamilton, vodilni v prvenstvu Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) je bil tretji.

Nekdanji svetovni prvak v formuli 1 Fernando Alonso je imel v zelo deževnih razmerah najboljši čas prvega treninga pred veliko nagrado Japonske. Na dirkališču v Suzuki je bil 41-letni dirkač Alpine več kot tri desetinke sekunde hitrejši od Ferrarijevih voznikov Carlosa Sainza in Charlesa Leclerca, ki sta pristala na mestih 2 in 3.

Če bo Verstappen zmagal na nedeljski dirki v pričakovanih mokrih razmerah in bo imel tudi najhitrejši krog dirke, bo uspešno ubranil naslov. Pred 18. od 22 dirk sezone Verstappen v svetovnem prvenstvu vodi pred Monačanom Leclercom s 104 točkami naskoka, še dve točki več zaostaja Verstappnov moštveni kolega pri Red Bullu Mehičan Sergio Perez.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine