Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Hamiltonov obrazni nakit postal še dražji

Sedemkratnemu svetovnemu prvaku Lewisu Hamiltonu so dovolili nosni nakit, vendar bo Mercedes plačal kazen. Danes dirka v Singapurju.
Lewis Hamilton ima nakit na nosu in ušesu. FOTO: Mohd Rasfan/ AFP
Lewis Hamilton ima nakit na nosu in ušesu. FOTO: Mohd Rasfan/ AFP
Š. R., STA
2. 10. 2022 | 09:29
2. 10. 2022 | 09:31
2:18

Sedemkratni svetovni prvak v formuli 1, Britanec Lewis Hamilton, bo iz zdravstvenih razlogov še naprej lahko nosil nosni nakit. Vendar pa je Mednarodna avtomobilistična zveza (Fia) kaznovala ekipo Mercedesa s plačilom globe v višini 25.000 evrov, ker naj bi ta zavajala komisarje formule 1, da je Hamilton odstranil ves telesni nakit.

Mednarodna zveza je oglobila Mercedes, ker je predložil obrazec za samopregled, v katerem je navedeno, da je britanski dirkač odstranil ves nakit in piercing v skladu s predpisi

image_alt
Hamilton ne bo snel uhanov; Gasly: Lahko mi pregledate rit

»Na nedavnih dogodkih je Hamilton pred tekmovanjem odstranil piercing. Ekipa je domnevala, ne da bi Hamiltona povprašala, ali bo sledil enakemu postopku tudi za to dirko,« so komisarji Fie zapisali v svoji odločitvi.

»Ob tem smo upoštevali, da napaka v izjavi v tem primeru ni bila namerna ali premišljena. Glede na te okoliščine ekipo kaznujemo s 25.000 evri,« so še zapisali.

Hamilton je novinarjem povedal, da nosni uhanček spet nosi po nasvetu zdravnikov, potem ko se mu je ranica okužila, ko ga je odstranil.

»Že leta imam svoj nakit in zatič v nosu. Za veliko dirk so mi dali izjemo, da sem lahko našel rešitev. Skušal sem ga odstraniti, a se je zaradi tega rana okužila,« je pojasnil Hamilton.

»Vstavil sem ga nazaj in v zadnjih dveh tednih se je rana začela celiti in zdravniki so mi svetovali, naj nosni piercing obdržim,« je še dejal.

Danes bo v Singapurju dirka, na kateri lahko naslov svetovnega prvaka že osviji Max Verstappen. Hamilton v sezoni še nima zmage.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine