Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Roman Dobnikar se je umaknil z vodilnega položaja pri AZS

Upravni odbor Atletske zveze Slovenije je odstopno izjavo sprejel in sprejel sklep o razpisu nadomestnih volitev za predsednika.
Roman Dobnikar je zapustil položaj zaradi novih poslovnih izzivov. FOTO: Jure Eržen/Delo
Roman Dobnikar je zapustil položaj zaradi novih poslovnih izzivov. FOTO: Jure Eržen/Delo
Š. R, STA
25. 10. 2022 | 19:51
25. 10. 2022 | 20:01
1:48

Roman Dobnikar je na današnji seji upravnega odbora Atletske zveze Slovenije (AZS) odstopil s položaja predsednika zveze zaradi novih poslovnih izzivov. Za STA je dejal, da bo v prihodnjem obdobju veliko v tujini in ne bo mogel več opravljati vsega tako kot doslej, ostaja pa v UO zveze tudi v prihodnje. Začasno je zdaj predsednik AZS Primož Feguš.

UO je odstopno izjavo Dobnikarja sprejel in hkrati sprejel tudi sklep o razpisu nadomestnih volitev za predsednika AZS. Dobnikar se je zavezal, da bo kot član UO še vedno tvorno deloval v korist slovenske atletike.

Dobnikar je na videokonferenčni skupščini AZS 26. novembra 2020 ostal njen predsednik v mandatnem obdobju do leta 2024, zvezo pa je vodil od leta 2015. Ob stoodstotni volilni udeležbi je bil med rekordnimi štirimi kandidati izvoljen že v prvem krogu, ko je dobil 40 od 75 glasov.

Ob stoletnici kraljice športov na Slovenskem so se za predsednika potegovali še trije kandidati. Klemen Boštjančič je dobil 24 glasov, Peter Kukovica, ki se je tretjič potegoval za predsednika, devet, Stojan Nikolić pa dva.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine