Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Revanša za Pariz ni uspela

Slovenija z 1:3 izgubila svojo zgodovinsko prvo tekmo v ligi narodov.
Za Tineta Urnauta in soigralce so bili za začetek lige narodov Srbi v Riminiju previsoka ovira. FOTO: FIVB
Za Tineta Urnauta in soigralce so bili za začetek lige narodov Srbi v Riminiju previsoka ovira. FOTO: FIVB
M. U., STA
28. 5. 2021 | 17:47
28. 5. 2021 | 19:49
3:55
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je izgubila svojo zgodovinsko prvo tekmo lige narodov. V Riminiju, kjer bo 16 reprezentanc odigralo vse tekme lige, jo je v ponovitvi finala z zadnjega evropskega prvenstva v Parizu s 3:1 (-22, 18, 34, 18) premagala Srbija. Tako kot predlani v Parizu, so Slovenci dobili prvi niz, na naslednjih treh so bili boljši tekmeci. Bržčas je bil odločilen maratonski tretji niz, v katerem so imeli svoje priložnosti tudi Slovenci, a ga na koncu izgubili s 34:36.

Liga Narodov SloReprezentanca Foto Gm Igd
Liga Narodov SloReprezentanca Foto Gm Igd


V srbski vrsti, ki tako kot slovenska ni pokazala svoje najboljše odbojke, kar pa je za ta čas povsem razumljivo, je bil nezaustavljiv Dražen Luburić, dosegel je 29 točk, Uroš Kovačević jih je dodal 22, pri Sloveniji sta jih 14 vknjižila Tine Urnaut in Tonček Štern. Končni zmagovalec lige narodov bo sicer dobil nagrado milijona evrov.

»Zlasti v tretjem nizu smo imeli dobro priložnost, da ga osvojimo, a trenutno nam še vedno manjka stalnosti v igri. Upam, da bomo iz tekme v tekmo stopnjevali svojo raven zbranosti, saj naša igra ni slaba. Čakata nas še dve tekmi, najprej se moramo osredotočiti na Italijo in pozabiti današnjo tekmo ter izrabiti novo priložnost, da dosežemo dober rezultat. To je zelo pomembno, tudi med tekmo je treba pozabiti na napake in se osredotočiti na vsako točko,« je ocenil selektor Alberto Giuliani.

Selektor Alberto Giuliani, v sredini, pravi, da slovenski vrsti še vedno manjka stalnosti v igri. FOTO: FIVB
Selektor Alberto Giuliani, v sredini, pravi, da slovenski vrsti še vedno manjka stalnosti v igri. FOTO: FIVB



 

Tekmovanje je dolgo


»Menim, da smo zapravili svojo priložnost v tretjem nizu, a moramo iz tega vzeti nekaj pozitivnega in iti z dvignjeno glavo na naslednjo tekmo. Zagotovo bi lahko odigrali bolje in izvlekli vsaj peti niz, vendar tekmovanje je dolgo in moramo ostati mirni ter naprej graditi našo igro,« je menil Klemen Čebulj.
 
Tonček Štern pa je dodal: »Turnir smo začeli s porazom, kar ni najbolje, a vseeno imamo še 14 tekem. Zagotovo bo naporno, zato moramo pozabiti na današnjo tekmo, gledati pozitivno v naslednje dni in jutri gremo po zmago.« Drugo tekmo lige bodo Slovenci odigrali jutri ob 18. uri, ko se bodo merili z gostitelji, Italijani.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine