Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Rdeč karton preprečil Kaji prvo zmago med svetovno elito

Judoistka Kaja Kajzer odlična druga na turnirju za veliko nagrado v Turčiji.
Kaja Kajzer je s srebrno kolajno izenačila svojo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu. FOTO: Miha Šimnovec
Kaja Kajzer je s srebrno kolajno izenačila svojo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu. FOTO: Miha Šimnovec
5. 4. 2019 | 18:35
5. 4. 2019 | 19:32
2:45
Antalya – Nadarjena slovenska judoistka Kaja Kajzer je izenačila svojo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu, potem ko se je na turnirju za veliko nagrado v Turčiji (z nagradnim skladom 100.000 ameriških dolarjev) ovenčala s srebrno kolajno. V velikem finalu kategorije do 57 kilogramov je po hudem boju šele na zlato točko izgubila s Poljakinjo Julio Kowalczyk.

Potem ko v rednem delu nista dosegli nobene točke, sta morali finalistki v podaljšek, ki je trajal skoraj šest minut. Tudi dodatek je bil izjemno izenačen in taktičen, sodnik pa je obema dal po dve kazni zaradi neaktivnosti. Ko je nato Kajzerjeva prejela še tretji »rumeni karton«, je avtomatično ta pordečel, s čimer je zmaga pripadla Kowalczykovi.

Judoistka Bežigrada, ki je na poti do zaključnega obračuna prepričljivo ugnala Azerbajdžanko Ičinkhorlo Munhcedev (7:0), Izraelko Maayan Greenberg (10:0), Srbkinjo Marico Perišić (10:0) in Kitajko Wen Zhang (10:0), je jasno pokazala, da s sodniško odločitvijo ni zadovoljna, seveda pa je spremeniti ni mogla. Tako se je morala varovanka Roka Drakšiča sprijazniti s srebrno kolajno, s katero je ponovila lanski uspeh iz Agadirja.

Blizu temu, da bi se povzpela na zmagovalni oder, je bila tudi Maruša Štangar (do 48 kg), ki je morala v dvoboju za tretje mesto vnovič priznati premoč Srbkinji Milici Nikolić (0:7). Judoistka Olimpije, ki je predtem premagala Mongolko Oidovchimed Baasansuren (10:0), Turkinjo Nazlican Kilic (10:0) in Srbkinjo Andreo Stojadinov (10:0), izgubila pa je tudi z Južnokorejko Yujeong Kang (0:7), je tako pristala na petem mestu.

Andraž Jereb (do 66 kg) je v prvem krogu premagal Španca Adriana Nieta Chinarra (10:0) in izgubil z Mongolcem Kherienom Ganboldom (0:10), v kategoriji do 60 kilogramov pa sta se David Štarkel in Matjaž Trbovc od tekmovanja poslovila po porazih v uvodnih dvobojih z Rusom Albertom Oguzovom (0:10) oziroma Tajvancem Yungom Weijem Yangom (0:10).
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine