Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Ratejeva diamantno ligo sklenila s šestim mestom

Martina Ratej z zaključkom sezone diamantne lige v Švici ni bila najbolj zadovoljna.
Martina Ratej je bila razočarana nad uvrstitvijo in doseženo daljavo. FOTO: Jure Eržen/Delo
Martina Ratej je bila razočarana nad uvrstitvijo in doseženo daljavo. FOTO: Jure Eržen/Delo
N. Gr., STA
30. 8. 2018 | 19:00
30. 8. 2018 | 23:18
4:03
Slovenska rekorderka Martina Ratej (Kladivar Celje) je v finalu atletske diamantne lige sezone v Zürichu zasedla mesto šesto mesto v metu kopja (60,86 m). Zmagala je Belorusinja Tatjana Haladovič, evropska prvakinja iz Amsterdama 2016 (66,99 m) pred Kitajko Shiying Liu (66 m), azijsko rekorderko.

Četrta je bila skupna zmagovalka seštevka discipline Kitajka Huihui Lyu (63,53 m), srebrna na SP leta 2015 v Pekingu in bronasta na SP dve leti pozneje v Londonu. Zbrala je 28 točk; Ratejeva, četrta na letošnjem evropskem prvenstvu, je z Liujevo delila peto mesto peta (14 točk).

"Po evropskem prvenstvu je moja forma začela padati. Poleg tega sem imela po prihodu v domovino kar nekaj težav, da sem se motivirala za treninge. Še vedno me je spremljala boleča izkušnja, ko sem res za malo zgrešila svojo prvo medaljo na velikih tekmovanjih. Toda sedaj je od tekme minilo že kar nekaj časa, četrto mesto je lep dosežek, poleg tega pa je to šport in ne gre vedno vse po načrtih. V nedeljo bom nastopila še na mitingu v Berlinu, potem pa komaj čakam na premor in počitek," je povedala Ratejeva.

Začela je s 57,20 m in bila po prvi seriji četrta. Povedla je Američanka Kara Winger (62,60 m), druga je bila Čehinja Nikola Ogrodnikova, aktualna evropska podprvakinja (62,54 m), tretja pa Liujeva (61,39 m).

Ratejeva je v drugi seriji nekoliko izboljšala svoj dosežek z 58,25 m, vendar nazadovala na sedmo mesto, ker so jo je prehitele tudi Haladovičeva (64,29 m), ki je napredovala na drugo mesto, mesto za njo je bila Kitajka Huihui Lyu (63,53 m), ter Norvežanka Sigrid Borge, ki je bila šesta (58,59 m). Povedla je Liujeva (64,53 m), četrta je bila Ogrodnikova (62,99 m).
Po tretji seriji je bila prva Liujeva, vrgla je 66 m, druga je bila Wingerjeva (64,75 m), preostale tekmovalke pa niso izboljšale svojih dosežkov. Ratejeva je z 58,22 m dolgim tretjim metom ostala sedma.

V četrti seriji je edina slovenska predstavnica na finalu diamantne lige ostala brez veljavnega dosežka, v peti seriji pa je prvič vrgla prek 60 m (60,20 m), a prehitela le Borgejevo in bila pred zadnjo serijo šesta. V šesti seriji je Ratejeva vrgla največ na tekmi, s 60,86 m je ostala šesta.

Drugo mesto je zasedla Liujeva, tretje Wingerjeva, četrto Lyujeva, peto pa Ogrodnikova. Po tretji seriji se razvrstitev na vrhu ni spremenila, le Haladovičeva se je zavihtela na sam vrh s svojim zadnjim poskusom.
Skupno sta bili v seštevku discipline za Lyujevo Ogrodnikova (25 točk) in Haladovičeva (24), četrta je bila Wingerjeva (19).
Drugi dan finala diamantne lige bo v petek v Bruslju.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine