Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Presenečenje na tržnici: Ricciardo se seli k Renaultu

Avstralski dirkač formule ena je od leta 2014 zvest Red Bullu, pri katerem se je veselil tudi sedmih zmag.
Daniel Ricciardo bo prihodnjo sezono zamenjal delodajalca. Foto Leonhard Föger/Reuters
Daniel Ricciardo bo prihodnjo sezono zamenjal delodajalca. Foto Leonhard Föger/Reuters
J. P.
3. 8. 2018 | 15:46
3. 8. 2018 | 16:00
2:07
Pariz – Odvilo se je s svetlobno hitrostjo. Pri Red Bullu so namreč na svoji spletni strani javnost danes obvestili, da bo avstralski voznik formule ena Daniel Ricciardo po koncu letošnje sezone svetovnega prvenstva zapustil njihov dirkaški sedež, le malo pozneje pa je Renault potrdil navedbe otoških medijev, da bo 29-letni zmagovalec sedmih elitnih preizkušenj od sezone 2019 dalje njihov član. Drugi »rdeči bik«, 20-letni nizozemski mladenič Max Verstappen, je pod pogodbo še do leta 2020.


Letos že dve zmagi


Ricciardo je zdajšnjemu delodajalcu zvest od leta 2014, ko si je tudi prvič pokoril vso konkurenco na veliki nagradi Kanade v Montrealu. To leto in predlani je sezono končal na tretjem mestu, letos pa je že dvakrat pristal na stopničkah – v Šanghaju in Monte Carlu je zmagal. Trenutno z osvojenimi 118 točkami drži peto mesto v svetovnem prvenstvu. »Danielovo potezo spoštujemo, zahvaljujemo se mu za vse, kar je storil za nas v petih letih, in mu v prihodnosti želimo vse najboljše,« je sporočil športni svetovalec moštva Helmut Marko.


Sainz v obratno smer


V prihodnji sezoni bo Avstralec pri Renaultu tvoril dirkaško navezo z Nemcem Nicom Hülkenbergom, medtem ko se utegne Španec Carlos Sainz, ki bo tako ostal brez sedeža, preseliti v nasprotno smer – k Red Bullu. »To je bila ena mojih najtežjih odločitev doslej, a sem si zaželel novihh izzivov. Renaultu lahko precej pomagam na njegovi poti proti vrhu, ki jo nakazuje napredek zadnjih dveh sezon,« je poudaril Ricciardo. Renault je sicer letos četrti najuspešnejši konstruktor v formuli ena.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine