Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

V finalu lige narodov Poljska in ZDA

Rdeče-beli v uvodnem polfinalu v Gdansku z muko ugnali Japonsko, ki je v četrtfinalu gladko odpravila Slovenijo, Američani izločili Italijo.
Naturalizirani Kubanec Wilfredo Leon je bil po točkah najboljši Poljak. FOTO: Polska Siatkowka
Naturalizirani Kubanec Wilfredo Leon je bil po točkah najboljši Poljak. FOTO: Polska Siatkowka
Š. R., STA
22. 7. 2023 | 19:21
22. 7. 2023 | 21:44
2:00

V finalu odbojkarske lige narodov bosta igrala Poljska n ZDA. Gostitelji zaključnega turnirja v Gdansku so v polfinalu s 3:1 (-19, 26, 17, 21) premagali Japonsko, ki je pred tem v četrtfinalu izločila Slovenijo, Američani pa so bili kar nekoliko presenetljivo gladko s 3:0 (19, 18, 19) boljši od svetovnih in evropskih prvakov Italijanov.

Na začetku uvodnega dvoboja je kazalo, da Japonci, ki so v rednem delu zasedli drugo mesto, a tekmo proti Poljakom izgubili, pripravljajo novo presenečenje. Dokaj gladko so dobili prvi niz, nato pa odlično igrali tudi v drugem. A so ga v napeti končnici izgubili, potem pa je prišlo do popolnega zasuka.

S 23 točkami je bil najučinkovitejši igralec tekme poljski reprezentant Wilfredo LeonŁukasz Kaczmarek jih je dodal 19, od tega štiri z blokom, pri Japoncih jih je Juki Išikava dosegel 22, štiri z asi.

Italijani proti razpoloženim Američanom, sicer tudi najboljšo ekipo rednega dela, v napadu niso našli orožja za blok in obrambo ZDA, za tekmeci so zaostajali tudi v drugih odbojkarskih prvinah. Tako niti v enem nizu niso bili blizu tekmecem, pri katerih sta bila najučinkovitejša Matthew Anderson in Thomas Jaeschke, dosegla sta 17 oziroma 16 točk. Torey DeFalco se je izkazal s tremi bloki, skupno so jih Američani dosegli deset. Italija ni imela razpoloženega igralca.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine