Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Poletje brez počitnic obrodilo sadove

Tjaša Vozel se je krepko približala normi za OI 2020.
Tjaša Vozel se je odločno lotila lova na olimpijsko normo.<br />
FOTO: Blaž Samec
Tjaša Vozel se je odločno lotila lova na olimpijsko normo.<br /> FOTO: Blaž Samec
8. 10. 2019 | 08:35
8. 10. 2019 | 08:36
3:40
Kadarkoli je veliko tekmovanje v bazenu v metropoli naše vzhodne soseščine, gre dejansko za športni praznik. Zato plavalci že zdaj odštevajo do evropskega prvenstva v Budimpešti, maja prihodnje leto, že kar generalka vznesenih madžarskih prirediteljev pa je bilo ob koncu tedna tekmovanje za svetovni pokal. Med slovenskimi plavalci je nase posebej opozorila Tjaša Vozel.

Za dosežke je kazalo zaploskati tudi Tjaši Oder, Katji Fain in Neži Klančar, toda glede na njihovo vzpenjanje v zadnjih dveh sezonah – Odrova je bila denimo z 9. mestom (800 m prosto) najboljša pri reprezentanci na letošnjem svetovnem prvenstvu v Južni Koreji – to internih plavalnih krogov ni tako presenetilo.

Seveda glede na izkušnje ter izjemno resen trening brez poletnih počitnic tudi zmage na 200 m prsno ter 3. mesta na 100 prsno Vozlove ne gre označiti kot senzacijo, a za njo kot tudi dolgoletnega trenerja Igorja Veličkoviča je vsekakor razveseljiva bera iz Budimpešte.



»Dobro je tudi, da sem spoznala ta zame novi bazen v Donavski areni, saj me pred dvema letoma tu ni bilo na svetovnem prvenstvu. Spet pa sem se prepričala o tem, kako je lepo tekmovati v Budimpešti, kjer je na tribunah vedno izjemno ozračje,« ni skrivala dobre volje po vrnitvi iz soseščine naša reprezentantka, ki je s sobotnim časom 2:26,06 presegla pričakovanja.

»Začetek tega pripravljalnega obdobja na želeni poti v Tokio je zame zdaj prav imeniten, lahko sem optimistična, želim pa si, da bi bila uspešna tudi na prihajajočih preizkušnjah v 25-metrskem bazenu.« Vrh zimske sezone, torej v omenjenih kratkih bazenih, bo za 25-letno plavalko evropsko prvenstvo, decembra v Glasgowu, po njem bo nato vso pozornost namenila lovu na normo za olimpijski Tokio.

»Načrtujeva, da bi jo dosegla na majskem prvenstvu stare celine v Budimpešti,« napoveduje trener Veličkovič, zadovoljen, da je delovno poletje, dejansko brez počitnic, obrodilo sadove s hitrim plavanjem. Mednarodna norma A za OI v disciplini 200 m prsno znaša 2:25,52, torej jo do želenega dosežka glede na izid iz Donavske arene loči še dobra polovica sekunde.
 

Brez Slovencev v Berlinu


Kot nekaterim drugim v slovenskem plavanju pa mu je žal, da se člani slovenske reprezentance pogosteje ne udeležujejo preizkušenj za svetovni pokal, tako jih ne bo na naslednji postaji v Berlinu. Del naših reprezentantov je včeraj odpotoval na višinske priprave v Francijo, pred Odrovo je nastop na vojaškem svetovnem prvenstvu, Vozlova pa bo tako najprej nastopila to soboto v Kranju, kjer prav njen klub Zvezda prireja mednarodni miting. Na višinskih pripravah je tako ne bo.

»Precej bolj mi ustrezajo tiste zimske v Južni Afriki, zdaj bi se dejansko doma in na posameznih tekmah najraje dobro pripravila za prvenstvo v kratkem bazenu ter seveda obdržala formo, ki je sodeč po Budimpešti spodbudna.« Bo kar držalo, s časom 2:26,06 bi bila namreč na letošnjem svetovnem prvenstvu 6. in tako tudi edina slovenska finalistka ...

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine