Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Pobesneli Max z neporavnanimi računi

Verstappen se je vrnil v Baku, kjer še ni stal na zmagovalnem odru. Leclerc lahko znova skoči na vrh. Lani zmagal Perez, ki je podaljšal z Red Bullom.
Max Verstappen je lani v jezi brcnil dirkalnik, ki ga je pustil na cedilu. FOTO: Anton Vaganov/Reuters
Max Verstappen je lani v jezi brcnil dirkalnik, ki ga je pustil na cedilu. FOTO: Anton Vaganov/Reuters
P. Z.
9. 6. 2022 | 17:00
1:49

Branilec naslova svetovnega prvaka v formuli 1 in vodilni v sezoni 2022 Max Verstappen (Red Bull) je poslal jasno opozorilo Charlesu Leclercu (Ferrari), Lewisu Hamiltonu (Mercedes) in ostalim tekmecem, da ima še neporavnane račune na VN Azerbajdžana, potem ko je imel doslej veliko smole v Bakuju.

Lani je bil na pragu zmage, a mu je malo pred koncem dirke razneslo zadnjo levo gumo in je trčil v ogrado, nakar je v jezi brcnil dirkalnik. To je bil njegov tretji odstop v Azerbajdžanu, samo enkrat mu je uspelo pripeljati do cilja kot četrti, kar pomeni, da sploh še ni stal na zmagovalnem odru.

»Veselim se vrnitve v Baku, tam imam še neporavnane račune. Gre za zanimivo progo z ozko štartno ravnino ter območji z močnim zaviranjem, zato je težko najti prave nastavitve,« je povedal Max in izrazil zadovoljstvo, ker je njegov moštveni kolega Sergio Perez, zmagovalec zadnje dirke v Monaku, podaljšal pogodbo z rdečimi biki za dve leti. Mehičan je lani izkoristil smolo Verstappna in Hamiltona, ki je po ponovnem štartu pretiraval in tudi on končal v ogradi, ter dobil VN Azerbajdžana.

Nizozemčev glavni tekmec je sicer Leclerc, ki zaostaja za devet točk. Štart nedeljske dirke bo ob 13. uri.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine