Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Po Novem Sadu in Guadalajari tokrat brez kolajne

Najboljša slovenska karateistka Tjaša Ristić je po dveh prepričljivih zmagah na EP v Poreču v tretjem dvoboju izgubila po sodniški odločitvi.
Tjaša Ristić (desno) je v Poreču obstala na tretji oviri. FOTO: Vasily Fedosenko/Reuters
Tjaša Ristić (desno) je v Poreču obstala na tretji oviri. FOTO: Vasily Fedosenko/Reuters
19. 5. 2021 | 22:30
20. 5. 2021 | 10:56
1:57
Za slovensko zastopstvo v karateju se 56. prvenstvo stare celine v Poreču ni začelo po načrtih in željah. Naša najboljša karateistka Tjaša Ristić (do 63 kg) bo po dveh zaporednih kolajnah na tem tekmovanju – bronasti v Novem Sadu 2018 in srebrni leto pozneje v Guadalajari – tokrat ostala brez (posamičnega) odličja.

Branilka naslova evropske podprvakinje je najprej z 8:0 odpravila Makedonko Moniko Pendarovsko, nato z enakim izidom še Švicarko Noemie Kornfeld, nakar je po sodniški odločitvi pri rezultatu 0:0 izgubila z Leilo Heurtault. Ker se Francozinja v nadaljevanju ni prebila do finala, je Ristićeva ostala tudi brez nastopa v repešažu.

»To ni bil rezultat, ki sem si ga želela, toda prikazala sem dobre borbe in po dolgem času spet pridobila dober občutek. Grem korak za korakom proti glavnemu cilju,« je 27-letna Kranjčanka uprla svoj pogled že proti bližnjemu pariškemu kvalifikacijskemu turnirju za nastop na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu.


Maša Simonič 21. v katah


Kiti Smiljan (do 68 kg) je morala že v uvodnem krogu z 0:3 priznati premoč Ivoni Ćavar iz BiH, Jaka Gaal (do 75 kg) je z 1:3 izgubil z Albancem Bekimom Basho, Aleks Klobasa (do 84 kg) je z 2:6 klonil pred Srbom Vladimirja Brezančića, Stefan Joksimović (nad 84 kg) pa je najprej potegnil krajšo v dvoboju z Nemcem Jonathanom Hornejem (0:2) in nato še proti Poljaku Macieju Gebki (0:5).

V (posamičnih) katah je Maša Simonič pristala na 21. mestu, Nejc Sterniša pa je ostal brez uvrstitve.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine