Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Pacquiao po novem uspehu brez ovinkarjenja izzval Mayweatherja

Filipinski boksarski šampion Manny Pacquiao pri 40 letih premagal tudi Američana Adriena Bronerja.
Filipinski narodni heroj Manny Pacquiao (desno) je prepričljivo po točkah premagal tudi Američana Adriena Bronerja. FOTO: AFP
Filipinski narodni heroj Manny Pacquiao (desno) je prepričljivo po točkah premagal tudi Američana Adriena Bronerja. FOTO: AFP
20. 1. 2019 | 09:30
20. 1. 2019 | 10:46
2:06
Las Vegas – Filipinski boksarski zvezdnik Manny Pacquiao je dokazal, da še zdaleč ni za staro šaro. V lasvegaški dvorani MGM Grand je namreč danes ponoči pri 40 letih po soglasni sodniški odločitvi - s 116:112, 117:111 in 116:112 po točkah - premagal enajst let mlajšega Američana Adriena Bronerja in se ovenčal z naslovom svetovnega prvaka v velterski kategoriji (do 66,678 kg) po različici WBA.

»Že pred dvobojem sem izjavil, da z menoj še ni konec. Manny Pacquiao je še zmeraj tu. To sem dokazal že v prejšnjem obračunu (z zmago z nokavtom nad Argentincem Lucasom Matthyssom) in to sem dokazal tudi tokrat,« se je 40-letni Filipinec veselil že svoje 61. profesionalne zmage (v statistiki ima še dva neodločena izida in sedem porazov). Broner je po 33 zmagah in enem remiju doživel četrti poraz.

A Pacquiao, edini boksar, ki si je šampionske pasove izbojeval v osmih različnih težnostnih kategorijah, se s tem še ne namerava zadovoljiti. Želi si povratni dvoboj z neporaženim ameriškim asom Floydom Mayweatherjem (50 zmag, 27 s k. o.), s katerim je po točkah izgubil leta 2015. "Povejte Floydu, naj se vrne v ring, da se še enkrat pomeriva. Nared sem za revanšo!" je poudaril filipinski narodni heroj, ki je za nov uspeh prejel deset milijonov dolarjev. Broner se bo tolažil s poltretjim milijonom ameriških »zelencev«.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine