Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Osmi naslov bo lovil Lewis Hamilton-Larbalestier

Zvezdnik formule 1 in Mercedesa ne razume sistema, po katerem ženska ob poroki izgubi priimek.
Lewis Hamilton se je fotografiral z mamo Carmen, ko je lani prejel viteški naziv. FOTO: Andrew Matthews/Reuters
Lewis Hamilton se je fotografiral z mamo Carmen, ko je lani prejel viteški naziv. FOTO: Andrew Matthews/Reuters
Š. R., STA
14. 3. 2022 | 18:43
1:53

Sedemkratni svetovni prvak v formuli ena Lewis Hamilton je razkril, da bo spremenil priimek v čast svoji materi Carmen Larbalestier, zdaj Lockhart. Hamilton je spremembo priimka razkril ob predstavitvi ciljev v novi sezoni, v kateri namerava osvojiti rekordni osmi naslov svetovnega prvaka.

Sedemintridesetletni britanski dirkač je dejal, da bo svojemu priimku Hamilton dodal še materin priimek, kar pomeni, da bo še letos najverjetneje dirkal z novim priimkom Hamilton-Larbalestier.

»Priimek moje mame je Larbalestier in njen priimek bom dodal svojemu,« je povedal dirkač Mercedesa v intervjuju na odru na svetovnem sejmu Expo v Dubaju.

»Ker v resnici ne razumem popolnoma celotne ideje, ko se ljudje poročijo, potem ženska izgubi svoj priimek. In moja mama, resnično želim, da se nadaljuje njeno družinsko ime.«

Hamilton je dejal, da dela na spremembi priimka, a da se to ne bo zgodilo pred letošnjim uvodnim dejanjem sezone za veliko nagrado Bahrajna 20. marca.

Larbalestierjeva se je ločila od Lewisovega očeta Anthonyja Hamiltona, ko je bil star dve leti, nato pa je živel z mamo in starejšima polsestrama, Samantho in Nicolo, do svojega dvanajstega leta.

Britanec, ki je bil na lanski dirki za veliko nagrado Abu Dabija v spornih okoliščinah ob osmi naslov svetovnega prvaka, je celo razmišljal o koncu tekmovalne kariere. Vzel si je premor, preden se je februarja znova pojavil ter sporočil: »Vrnil sem se, da bi se boril za osmi naslov prvaka, zato sem tukaj.«

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine