Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Olimpijska generalka se ni začela po slovenskem okusu

Judoistka Maruša Štangar na svetovnem prvenstvu v Tokiu izpadla že po prvem dvoboju.
Maruša Štangar (desno) se je od svetovnega prvenstva v Tokiu poslovila že po prvem dvoboju. Jutri bo na tamkajšnje blazine stopila njena starejša sestra Anja. FOTO: Facebook
Maruša Štangar (desno) se je od svetovnega prvenstva v Tokiu poslovila že po prvem dvoboju. Jutri bo na tamkajšnje blazine stopila njena starejša sestra Anja. FOTO: Facebook
25. 8. 2019 | 10:18
25. 8. 2019 | 11:01
1:49
Tokio – Za slovensko zastopstvo se 33. svetovno prvenstvo v judu, na katerem sodeluje 509 tekmovalcev in 330 tekmovalk iz 147 držav (!), ni začelo po željah. Maruša Štangar, ki se je prva iz naše reprezentance podala na tatami v Tokiu, je namreč izpadla že po prvem dvoboju v kategoriji do 48 kilogramov.

Za 21-letno Ljubljančanko, ki je pred dvema mesecema na evropskih igrah v Minsku navdušila z bronasto kolajno, je bila v uvodnem krogu v podaljšku usodna Mongolka Narantsetseg Ganbaatar, ki ji je zlata točka za zmago z iponom (10:0) uspela po skoraj sedmih minutah izenačenega obračuna.

Judoistka Olimpije po zgodnjem izpadu ni skrivala razočaranja, sama pri sebi se je namreč spogledovala s tem, da bi na generalki za olimpijske igre prihodnje leto v Tokiu presegla sedmo mesto z lanskega svetovnega prvenstva v Bakuju.

Jutri bosta ob Marušini starejši sestri Anji Štangar (do 52 kg, njena prva nasprotnica bo prav tako Mongolka – Sosorbaram Lkhagvasuren) slovenske barve v kategoriji do 66 kilogramov zastopala tudi Adrian Gomboc in Andraž Jereb. Medtem ko se bo Gomboc za začetek spoprijel s Kajem Yaujem Leonom Taylorjem Chowom iz Hongkonga, bo Jerebov prvi nasprotnik boljši iz obračuna med Belgijcem Kennethom Van Gasbekejem in Belorusom Dzmitrijem Minkouom.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine