Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

OKS v zbiranje sredstev za vadbo ukrajinskih športnikov v Sloveniji

»Mladi, starejši, rekreativni ter vrhunski športniki, ki potrebujejo našo in vašo pomoč,« sporočajo pri Olimpijskem komiteju Slovenije.
Bogdan Gabrovec (desno) je predsednik OKS. FOTO: Olimpijski komite Slovenije
Bogdan Gabrovec (desno) je predsednik OKS. FOTO: Olimpijski komite Slovenije
Š. R., STA
1. 4. 2022 | 16:31
1:21

Olimpijski komite Slovenije (OKS) je začel akcijo zbiranja sredstev, s katero želi podpreti zveze in društva, ki v svoj proces vključujejo ukrajinske športnike, ki so zaradi vojne vihre pribežali v Slovenijo. Na OKS poudarjajo, da so že vse od začetka ruske agresije na Ukrajino aktivno vključeni v pomoč športnikom in športnicam, ki so svoj dom našli v Sloveniji.

»Med njimi so mladi, starejši, rekreativni ter vrhunski športniki, ki potrebujejo našo in vašo pomoč. Športna oprema, treningi ter ostale aktivnosti, ki so pomemben del trenažnega procesa, so ključni za nadaljevanje športnega udejstvovanja ukrajinskih športnikov,« so namen zbiranja sredstev pojasnili na slovenski krovni športni organizaciji.

»Šport nas povezuje in rešuje. Čas je, da ponovno stopimo skupaj,« so med drugim napisali na spletni strani OKS, kjer so tudi podrobnosti o možnosti pomoči ukrajinskim športnikom.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine