Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Odbojkarjem je bilo lažje, kot so pričakovali

Slovenci za uvod pokala izzivalcev v Stožicah porazili Čile.
Slovenski odbojkarji so pokala izzivalcev v Stožicah začeli z gladko zmago. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Slovenski odbojkarji so pokala izzivalcev v Stožicah začeli z gladko zmago. FOTO: Tomi Lombar/Delo
4. 7. 2019 | 01:16
1:34
Odbojkarji Slovenije so pričakovano zmagovito pričeli pokal izzivalcev, konkretneje kvalifikacije za ligo narodov, v dvorani Stožice. Za uvod je v skupini A padla tretja najkakovostnejša južnoameriška reprezentanca Čile s 3:0 (15, 15, 19), izbrance novega selektorja Alberta Giulianija pa na poti do željene končne zmage in preboja v elito jutri čaka nov tekmec Turčija.

Dvoboj s Čilenci je na začetnem udarcu začel Tine Urnaut, z 12 točkami tudi najučinkovitejši Slovenec na koncu, in s svojim nazorom, kot je taktično že omenil pred tekmo, da želijo na nasprotnika pritisniti s servisi in ga nato dokončati z blokom, najavil potek dvoboja.

Nekaj iz končne statistike tekme pove vse: izkoristek slovenskih napadov je bil 47-odstoten, čilenski 32, po drugem nizu je bilo razmerje celo 51:31, Slovenci so zbrali osem asov, gosti niti enega, Giulianijevi fantje so imeli sedem blokov, Južnoameričani le dva. »Bilo je lažje, kot smo pričakovali. Čilenci so bili za nas popolna neznanka. Menim, da je bil tokratni pristop k tekmi pravilen in temu je primeren tudi rezultat,« je dejal Alen Šket.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine