Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Ni bil zadovoljen, ker ni izkoristil sreče z žrebom

Vito Dragič s sedmim mestom poskrbel za najboljšo slovensko uvrstitev na judoističnem turnirju za grand slam v Antalyji.
Vito Dragič (levo) ni bil povsem zadovoljen s svojimi predstavami v Turčiji. FOTO: Marina Mayorova/IJF
Vito Dragič (levo) ni bil povsem zadovoljen s svojimi predstavami v Turčiji. FOTO: Marina Mayorova/IJF
4. 4. 2021 | 11:56
4. 4. 2021 | 16:42
2:21
Le teden dni po turnirju v Tbilisiju so se judoisti in judoistke za točke svetovnega pokala borili še na tekmovanju za grand slam v Antalyji. Od Slovencev je v Turčiji najvišje posegel Vito Dragič, ki je v kategoriji nad 100 kilogramov zasedel sedmo mesto.

Judoist Impola je v uvodnem krogu z vazarijem izločil domačega težkokategornika Munirja Ertuga, zatem pa je z iponoma izgubil proti poznejšemu zmagovalcu, Rusu Tamerlanu Bašajevu, in bronastemu Avstrijcu Stephanu Hegyiju. »Čeprav sedmo mesto na grand slamu ni slaba uvrstitev, nisem zadovoljen. Pri žrebu sem imel srečo, vendar pa tega v repešažu nisem izkoristil tako, kot bi moral proti tekmecu, ki sem ga že premagal,« je bil samokritičen Dragič, ki bo v Antalyji ostal na pripravah do petka, ko se bo vrnil domov za nekaj dni, saj ga potem – kakor reprezentančne kolege in kolegice – čaka pot na evropsko prvenstvo v Lizboni.

»Tam se bom potrudil po svojih najboljših močeh, poskušal doseči dobro uvrstitev in izpolniti normo za nastop na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu,« je še dejal 28-letni Bistričan. V isti kategoriji se je predstavil tudi Enej Marinič, ki je po zmagi z iponom nad Romunom Luco Kunczabom in porazu z iponom proti Tadžikistancu Temurju Rahimovu pristal na devetem mestu.

To uvrstitev si je izbojevala tudi Anka Pogačnik (do 70 kg), ki je v uvodnem krogu z vazarijem izločila Rusinjo Aleno Prokopenko, v drugem pa je z iponom izgubila s Španko Mario Bernabeu. Alen Vučina (do 81 kg) je po porazu z Urugvajcem Alainom Aprahamianom izpadel že po prvem dvoboju. Od Urške Torkar (nad 78 kg) je bila z iponom boljša Tunizijka Nihel Cheikh Rouhou, Teja Tropan (do 52 kg) je morala z vazarijem priznati premoč Turkinji Zelihi Cinci, David Štarkel (do 60 kg) pa je potegnil krajšo v dvoboju s Francozom Walidom Khyarjem.

Na turnirju v Antalyji, na katerem je za domačo izbrano vrsto nastopil tudi Mihael Žgank (do 90 kg) in zasedel peto mesto, je sicer moči merilo 432 judoistov in judoistk iz 91 držav.
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine