Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Nesrečni Švicar ni preživel posledic padca v Mugellu

Jason Dupasquier je umrl pred začetkom dirke za veliko nagrado Italije.
Jason Dupasquier bi 9. julija dopolnil 20. let. FOTO: MotoGP
Jason Dupasquier bi 9. julija dopolnil 20. let. FOTO: MotoGP
STA, B. E.
30. 5. 2021 | 12:37
30. 5. 2021 | 13:55
1:42
Prireditelji današnje motociklistične dirke za svetovno prvenstvo Mugellu so potrdili, da je v bolnišnici Carregi v Firencah umrl komaj 19-letni Jason Dupasquier. Švicarski dirkač se je hudo poškodoval v sobotnih kvalifikacijah razreda moto3 za današnjo preizkušnjo za veliko nagrado Italije v Mugellu.
.
Dupasquier je padel v zadnjih trenutkih kvalifikacij. Po padcu je vanj trčil Japonec Ajumu Sasaki, v nesrečo je bil vpleten še Španec Jeremy Alcoba, a ne Japonec ne Španec nista bila huje poškodovana. Po 40 minutah posredovanja reševalcev ob stezi so 19-letnega Švicarja s helikopterjem prepeljali v bolnišnico Carregi v Firencah, kjer so ugotovili, da je utrpel hudo možgansko okvaro, danes pa je umrl.
 

Prva smrt po petih letih


Njegova ekipa Prüstel GP je že zjutraj napovedala, da ne bo nastopila na današnji dirki v Mugellu, na kateri je zmagal Italijan Dennis Foggia (Honda).

Dupasquier je drugo sezono nastopal v svetovnem prvenstvu moto3. Lansko sezono je končal brez točk na 28. mestu. Po petih dirkah letos je bil deseti s 27 točkami.

To je prva smrt v motociklističnem SP po letu 2016, ko se je na dirkališču v Barceloni na veliki nagradi Katalonije smrtno ponesrečil Španec Luis Salom v razredu moto2.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine