Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Mogočni Zenit bo prvi rušil Tivoli

Odbojkarji ACH Volleyja danes (18) v ligi prvakov kujejo presenečenje proti Rusom.
Ključen bo servis (na fotografiji Tima Polujan). FOTO: CEV
Ključen bo servis (na fotografiji Tima Polujan). FOTO: CEV
18. 12. 2018 | 06:00
3:43
Ljubljana – Evropska odbojka se po letu dni vrača v Tivoli. Pred ACH Volleyjem je najzahtevnejši domači zalogaj v skupinskem delu lige prvakov, ob 18. uri bo pod Rožnikom mišice kazala zasedba Zenita iz St. Peterburga, nespornega favorita skupine C, ki pa je že uvodoma dokazal, da ni nepremagljiv.

Zenit je namreč v prvem kolu potreboval kar pet nizov, da je strl čvrst odpor francoskega kvalifikanta Chaumonta, ki je zadnji niz izgubil na razliko. No, odtlej se je v umetno ustvarjenem klubu, ki je z Gazpromovo izjemno denarno injekcijo vzniknil šele lani in se takoj razveselil naslova ruskega podprvaka, zgodilo marsikaj, naknadno je igralski kader okrepil odlični 207 cm visoki kubanski sprejemalec Oreol Camejo, ki je zasedbi dodal širino in preprečil, da bi se tekmeci osredotočali le na prvega napadalca, nemškega korektorskega bombarderja Georga Grozerja.

»V prvi postavi so zgolj igralci najvišjega kakovostnega razreda. Imajo odlično 'sredino' na čelu z Aleksandrom Volkovom, na zunanjih položajih pa zdaj še Kubanca, ki je močna okrepitev v napadu in pri začetnem udarcu. Trener zasedbe ne menja veliko,« je o klubskem velikanu na nasprotni strani mreže spregovoril trener Ljubljančanov Andrej Urnaut.

Zenit je minuli konec tedna igral zaključni turnir ruskega pokala in v polfinalu odpravil Novi Urengoj (3:1), v finalu pa z enakim izidom pokleknil pred Kazanom. »Finalno tekmo smo videli, zmagovalec je še stopničko višje kot St. Peterburg,« poudarja trener zmajev, ki je dobil vpogled, kako bi se dalo favorizirane goste ujeti. »Predvsem z začetnim udarcem. Brez udarnega servisa imaš proti takšni zasedbi zagotovo težave. Ruse bomo poskusili odmakniti od mreže, samo tako se bomo lahko kosali z njimi. Vemo, da je domač parket prednost, vendar pa je nasprotnik še zahtevnejši kot Friedrichshafen, proti kateremu smo uvodoma izgubili. Predvsem bo treba igrati pogumno in na moč, v tem vidim našo priložnost.«


Pravočasno opozorilo


Tri dni pred prvim tivolskim obračunom lige prvakov v sezoni se je ACH Volley v ligaškem derbiju pet nizov mučil s Salonitom in ga naposled s težavo spravil na kolena. »Opozorilo je bilo pravočasno, ne toliko zaradi Evrope, bolj z domačega gledišča. Prišlo je prav, da smo videli, da s popuščanjem ne bo šlo. Verjetno smo že nekoliko preveč razmišljali o Zenitu, tudi sicer je veliko odvisno od pristopa igralcev, s čimer pa v ligi prvakov ne bi smelo biti težav. Fantje že komaj čakajo tekmo, vedo, da proti popolnim favoritom nimajo česa izgubiti, lahko samo dobro igrajo in zmagajo,« je odločen Urnaut, ki verjame, da bodo njegovi varovanci čvrstejši kot ob uvodnem gostovanju v Friedrichshafnu, na katerem so ostali brez osvojenega niza.

Težav v kadru ni, tudi bloker Matic Videčnik, ki je zaradi bolezni izpustil dvoboj v Kanalu, je včeraj že treniral in bo danes bržkone nared. Proti Salonitu je sredi tekme namesto nerazpoloženega Petra Đirlića na korektorski položaj vskočil siceršnji sprejemalec Jori Mantha. Je Kanadčan alternativa za Hrvata tudi v preostanku sezone? »Vsaka ekipa ima dva korektorja. Že ko smo sestavljali ekipo, se je kot rešitev ponujal Mantha, ki je nekoč že bil korektor, kar zdaj izkoriščamo.«

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine