Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Mladinka Kaja pred očmi Leškijeve v zadnji sekundi nesrečno ob bronasto kolajno

Na judoističnem turnirju za veliko nagrado v Zagrebu je 20-letna Schustrova danes po zelo dobrih nastopih obstala tik pod zmagovalnim odrom.
Kaja Schuster iz tekme v tekmo opozarja na svojo veliko nadarjenost. FOTO: Leon Vidic/Delo
Kaja Schuster iz tekme v tekmo opozarja na svojo veliko nadarjenost. FOTO: Leon Vidic/Delo
14. 9. 2024 | 18:07
14. 9. 2024 | 18:17
2:30

Na turnirju za veliko nagrado v Zagrebu (z nagradnim skladom 100.000 evrov) je danes svojo veliko nadarjenost potrdila Kaja Schuster. Judoistka Bežigrada, ki je bila na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu partnerica za sparing šampionki Andreji Leški, se je na tekmovanju v glavnem mestu Hrvaške izkazala s petim mestom. 

Potem ko je bila Kaja za začetek prosta, je v drugem krogu z dvema vazarijema ugnala Nemko Bertille Murphy (10:0). Zatem je izgubila s Hrvatico Laro Cvjetko (0:10) in nato v repešažu ustavila drugo domačo judoistko Anđelo Violić (7:0). V dvoboju za bronasto kolajno se je 20-letna Ljubljančanka pomerila z Japonko Šiho Tanaka, bronasto z majskega svetovnega prvenstva v Abu Dabiju, in doživela nesrečen poraz v zadnji sekundi, potem ko je pred očmi olimpijske prvakinje Leškijeve nesrečno padla za vazari.

Schustrova, lanska mladinska evropska prvakinja in bronasta z MSP, je tako zasedla peto mesto, ki v borilnih športih, v katerih podeljujejo po dve bronasti odličji, velja za najbolj nehvaležno uvrstitev. A je to obenem tudi njen doslej najboljši dosežek na tej ravni tekmovanja. 

Do ene zmage Herkovič in Plantak 

V isti kategoriji se je borila tudi Kajina vrstnica in klubska kolegica Nika Koren, ki je morala v drugem krogu – v uvodnem je bila prosta – priznati premoč Brazilki Kaillany Cardoso (0:10). Že po prvem dvoboju je bilo konec tudi ognjenega krsta med elito še ne 17-letne Leile Mazouzi (do 63 kg), od katere je bila po hudem boju boljša Srbkinja Dilbara Salkarbek Kizi (0:10).

V kategoriji do 81 kilogramov sta Slovenijo zastopala Nace Herkovič in Aljaž Plantak. Oba sta uvodoma – zanimivo – premagala kanadska tekmeca, Nace je izločil Kegana Younga (10:0), Aljaž pa Davida Popovicija (0:7), nakar sta oba izpadla. Herkovič je klonil pred Italijanom Leonardom Casaglio (0:10), Plantak pa pred Moldavcem Victorjem Sterpujem (0:10). 

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Ne verjemite vražam; naj bo petek, 13., vaš srečni dan.

PREVERITE PONUDBO  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine