Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Mick Schumacher do krstne zmage na glavni dirki v formuli 2

Sin sedemkratnega svetovnega prvaka v formuli 1 po sijajnem štartu do prvega mesta v Monzi.
Mick Schumacher je prvič zmagal na glavni dirki v formuli 2. FOTO: Andrej Isaković/AFP
Mick Schumacher je prvič zmagal na glavni dirki v formuli 2. FOTO: Andrej Isaković/AFP
5. 9. 2020 | 18:39
5. 9. 2020 | 18:44
1:47
Ljubljana – Nemški dirkaški up Mick Schumacher, sin sedemkratnega svetovnega prvaka v formuli 1 Michaela Schumacherja, je prvič v karieri v svojo korist odločil glavno dirko v formuli 2, potem ko je bil najhitrejši v Monzi. To je sicer druga zmaga v tem tekmovanju za 21-letnika iz kraja Vufflens-le-Chateau v Švici, ki je kot prvi ciljno črto prevozil tudi na lanski šprinterski preizkušnji na Hungaroringu.

Schumacher mlajši si je pot k današnjemu podvigu tlakoval s sijajnim štartom, po katerem se je s sedmega položaja izstrelil na drugo mesto. Potem ko se je Britancu Callumu Ilottu (UNI-Virtuosi Racing) postanek v boksih povsem ponesrečil, je član ekipe Prema Racing prevzel vodstvo, ki ga do konca ni več izpustil iz rok. Za mladim Nemcem sta v cilj pridrvela Italijan Luca Ghiotto (Hitech Grand Prix) in Danec Christian Lundgaard (ART Grand Prix).


»Schumi« se je z zmago v skupni razvrstitvi prebil že na tretje mesto, pri čemer za vodilnima Rusom Robertom Shwartzmanom (Prema Racing) in Ilottom, ki imata na vrhu seštevka enako število točk, zaostaja le še za tri točke. Z odmevno zmago v Monzi, kjer bo jutri v sklopu velike nagrade Italije v formuli 1 na sporedu še druga dirka, se je tako Mick vmešal v boj za naslov prvaka v formuli 2, ki velja za najboljšo odskočno desko v kraljevski avtomobilistični razred.

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine