Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Med 45 tisoč tekači tudi brazilski nogometni virtuoz

Na štartu berlinskega maratona, ki velja za enega najprestižnejših na svetu, bo v nedeljo tudi nekdanji brazilski nogometaš Kaka.
Kaka med novinarsko konferenco v Berlinu. FOTO: Tobias Schwarz/AFP
Kaka med novinarsko konferenco v Berlinu. FOTO: Tobias Schwarz/AFP
23. 9. 2022 | 16:18
29. 9. 2022 | 11:46
1:36

Štiridesetletnemu nekdanjemu osvajalcu zlate žoge Kakaju je nemška prestolnica ostala še v posebej lepem spominu, saj je na tamkajšnjem olimpijskem štadionu dosegel svoj edini gol na svetovnih prvenstvih – šlo je za skupinski del tekmovanja, ko je zatresel mrežo Hrvaške za zmago z 1:0, Brazilija pa se je morala posloviti po porazu v četrtfinalu s Francijo z istim izidom.

Kaka meri na izid pod 3:40 ure, kar je za amaterske udeležence nadpovprečno hiter tek, je poročala spletna stran Frankfurter Allgemeine Zeitung.

»V maraton iz profesionalnega športa prinašam bolj miselnost kot karkoli drugega. Moje telo je bilo vajeno drugačnih gibov,« je v petek na prizorišču razlagal Kaka, ki mu skupaj z bratom (zaradi poškodbe ne bo mogel nastopiti) družbo v Berlinu dela tudi oče. Ta je po hujši obliki covida-19, v bolnišnici je preživel mesec in pol, odločen prehoditi dobrih 42 kilometrov do cilja, proti kateremu se bo podalo okoli 45 tisoč tekačev.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine