Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Marquez zaradi težav z vidom izpušča tudi zadnjo dirko

Španski motociklistični zvezdnik Marc Marquez bo moral izpustiti tudi zadnjo dirko sezone svetovnega prvenstva v razredu motoGP v Valencii.
Marc Marquez ne bo odpeljal zadnje dirke sezone, ki jo bo tradicionalno gostil valencijski Cheste. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters
Marc Marquez ne bo odpeljal zadnje dirke sezone, ki jo bo tradicionalno gostil valencijski Cheste. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters
STA
9. 11. 2021 | 11:34
1:47

Osemkratni svetovni prvak Marc Marquez ima namreč težave z diplopijo oz. dvojnim vidom, kar je posledica padca na treningu pred desetimi dnevi, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. Osemindvajsetletnik iz Cervere je na treningu z enduro motociklom padel v soboto, 30. oktobra. Dobil je pretres možganov, zaradi česar je moral izpustiti predzadnjo dirko sezone za VN Algarveja. Po dodatnih težavah z dvojnim vidom, s tem je imel Španec težave že pred desetimi leti, pa bo izpustil tudi zadnjo dirko sezone v Valencii prihajajočo nedeljo, je danes sporočilo njegovo moštvo Repsol Honda.

Marqueza je ta teden zaradi težav z vidom tudi obiskal oftalmolog dr. Sanchez Dalmau in potrdil novo epizodo diplopije.

»Marquez se je v tednu počitka še naprej počutil slabše, zato ga je v ponedeljek obiskal oftalmolog. Preiskava je potrdila diplopijo in paralizo enega od živcev v zgornjem ledvenem delu,« so zapisali v moštvu.

Skupaj z zdravstvenim osebjem so se odločili za konservativno zdravljenje, zaradi česar bo Španec izpustil tudi testiranja v tednu po koncu sezone razreda motoGP. Na dirki za VN Valencie ga bo vnovič zamenjal Nemec Stefan Bradl.

Svetovni prvak je sicer prvič v karieri postal Francoz Fabio Quartararo (Yamaha), Marquez pa bo sezono sklenil s 142 točkami, kar ga trenutno uvršča na šesto mesto.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine