Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Zmagoslavje Portugalca, rdeča luč za Marca Marqueza

Španski motociklistični zvezdnik je po grozljivem padcu ostal brez nastopa na veliki nagradi Indonezije.
Miguel Oliveira (v ospredju) je najbolje opravil z zahtevno preizkušnjo v Mandaliki. FOTO: Willy Kurniawan/Reuters
Miguel Oliveira (v ospredju) je najbolje opravil z zahtevno preizkušnjo v Mandaliki. FOTO: Willy Kurniawan/Reuters
20. 3. 2022 | 08:55
20. 3. 2022 | 10:39
3:13

Motociklistično dirko za svetovno prvenstvo v razredu motoGP v Mandaliki so zaradi močnega dežja začeli z veliko zamudo, z zahtevnimi razmerami pa je nato najbolje opravil Miguel Oliveira (KTM). Portugalski as je tako slavil četrto zmago v kraljevski kategoriji.

»Čustveno je bilo tokrat kot na vlaku smrti. Na mokri stezi je namreč izjemno težko oceniti, kje je meja, do katere lahko greš. Zares ni bilo lahko, kakor zame tudi zadnji meseci niso bili,« je priznal Oliveira, potem ko je ciljno črto prevozil 2,205 sekunde pred francoskim branilcem naslova svetovnega prvaka Fabiem Quartararojem (Yamaha), ki se je drugega mesta veselil kakor zmage. Tretje mesto si je pridirkal Quartararojev rojak Johann Zarco (Ducati, + 3,158).

Marc Marquez je grdo padel na ogrevanju pred dirko v Mandaliki. FOTO: Willy Kurniawan/Reuters
Marc Marquez je grdo padel na ogrevanju pred dirko v Mandaliki. FOTO: Willy Kurniawan/Reuters

Grozljiv padec španskega šampiona

Brez štarta na veliki nagradi Indonezije pa je ostal Marc Marquez, ki je na jutranjem ogrevanju doživel nov grd padec. Španski zvezdnik je pri 186 km/h izgubil nadzor nad svojo hondo, s katere ga je katapultiralo visoko v zrak, tako da se ni mogel izogniti trdemu pristanku. Po grozljivem padcu se je sicer pobral, vendar pa je bilo že od daleč vidno, da je 29-letni Katalonec pri tem staknil določene posledice. Zaradi močnega pretresa možganov so mu nato zdravniki prepovedali nastop na veliki nagradi Indonezije in ga odpeljali na podrobnejše preiskave v najbližjo bolnišnico.

Po pregledu, ki na srečo ni pokazal drugih poškodb, se je Marquez vrnil ob progo v Mandaliki. »Počutim se v redu, malce pretresen, ampak je vse okej,« je sporočil osemkratni svetovni prvak (šest lovorik si je pridirkal v kraljevski kategoriji), ki bo v prihodnjih dneh storil vse, da se bo lahko udeležil naslednje preizkušnje čez dva tedna v Argentini.

»Marc je bil po padcu omotičen, zaradi česar je odločitev zdravnikov pravilna,« je presodil Stefan Bradl, testni dirkač moštva HRC in strokovni komentator na avstrijski televizijski postaji Servus TV.

Na preizkušnji v razredu moto2 se je krstne zmage za svetovno prvenstvo veselil tajski motorist Somkiat Čantra (Kalex), v moto3 pa je bil najhitrejši Italijan Dennis Foggia (Honda).

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine