Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Magnussen zapušča Haas

Kevin Magnussen za ameriško ekipa dirka že sedmo sezono, Haasu se je pridružil leta 2017.
V letošnji sezoni je Kevin Magnussen osvojil pet točk. FOTO: Albert Gea/Reuters
V letošnji sezoni je Kevin Magnussen osvojil pet točk. FOTO: Albert Gea/Reuters
18. 7. 2024 | 11:05
18. 7. 2024 | 11:05
1:53

Ekipa Haas je potrdila, da bo Danec Kevin Magnussen ob koncu sezone, ko se mu izteče pogodba, zapustil ekipo. Vodja Haasa Ayao Komatsu je dejal, da upa, da bodo lahko z Dancem sodelovali tudi v prihodnje. »Letos je pred nami še veliko dirk, zato se veselim, da vidim, kaj lahko še dosežemo s Kevinom, ko se bomo skupaj borili v prvenstvu,« je povedal Komatsu. »Poleg tega in zaradi Kevinovega posebnega odnosa z ekipo upam, da lahko najdemo način, kako bi še naprej nekako sodelovali,« je še dodal vodja Haasa.

Magnussen za Haas dirka že sedmo sezono. Ekipi se je prvič pridružil leta 2017, v sezoni 2021 ga je nadomestil Nikita Mazepin, a je že naslednjo sezono zopet dirkal za ameriško ekipo. »S to ekipo sem doživel nekaj čudovitih trenutkov, ki jih ne bom nikoli pozabil,« je o odhodu povedal 31-letni Danec. V skupnem seštevku je bilo za Magnussena najbolj uspešno leto 2018, ko je bil deveti, Haas pa je skupnem seštevku ekip dosegel peto mesto. V letošnji sezoni je osvojil pet točk, njegov moštveni kolega Nico Hülkenberg jih je osvojil sedemnajst več.

Naslednjo sezono se bo ameriški ekipi pridružil 19-letni Oliver Bearman, ekipo pa poleg Magnussena zapušča tudi Hülkenberg, ki se bo pridružil Sauberju.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine