Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Londonski maraton visi na nitki

Britanska vlada resno razmišlja o tem, da bi odpovedala enega od največjih maratonov na svetu.
Več kot 40.000 tekačev in tekačic se je lanskega aprila preizkusilo na znamenitem londonskem maratonu, ki mu letos grozi, da ga bodo odpovedali. FOTO: Reuters
Več kot 40.000 tekačev in tekačic se je lanskega aprila preizkusilo na znamenitem londonskem maratonu, ki mu letos grozi, da ga bodo odpovedali. FOTO: Reuters
STA
4. 3. 2020 | 11:30
4. 3. 2020 | 11:49
1:54
Londonski maraton, eden največjih atletskih dogodkov na svetu, je po poročanju angleških medijev ogrožen zaradi novega koronavirusa. Preizkušnja, ki bi morala biti na sporedu 26. aprila, je zdaj odvisna od zajezitve širjenja okužbe z virusom, je sporočil minister za zdravstvo v Veliki Britaniji Matt Hancock.

Organizacijski odbor in vodilni možje londonskega maratona so se že začeli sestajati na kriznih sestankih. Z novim koronavirusom se je doslej v Veliki Britaniji okužilo 51 ljudi, zaradi česar minister za zdravstvo Hancock ni mogel ovreči možnosti, da bi lahko dogodek, na katerem pričakujejo 45.000 tekačev, odpovedali.

Na dogodku se ob trasi vsako leto zbere tudi do milijon gledalcev, kar povečuje možnost širjenja okužbe z novim koronavirusom, še sporočajo iz organizacijskega odbora maratona. »Podrobno spremljamo razvoj dogodkov v zvezi s širitvijo novega koronavirusa ter sprejemamo nasvete britanske vlade, Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) ter lokalnih pristojnih služb,« je dejal Hugh Brasher, direktor dogodka.

V svetu je vse več dogodkov, ki so pod vplivom širjenja virusa. Med drugim so na Japonskem danes odpovedali aprilsko olimpijsko generalko za ragbijsko tekmovanje (ragbi sedem), prav tako plezalci ta petek ne bodo mogli preizkusiti olimpijskega prizorišča.

Konec prejšnjega tedna so na maratonu v Tokiu, ki sodi v najvišjo svetovno kategorijo, zaradi novega koronavirusa nastopili le elitni tekači brez množične udeležbe rekreativcev.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine