Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Lia Apostolovski druga v Nemčiji

Skakalka v višino je v Sondershausnu premagala letvico na višini 193 cm.
Lia Apostolovski je po olimpijskih igrah v Parizu spet tekmovalno naskakovala letvico. FOTO: Ben Stansall/AFP
Lia Apostolovski je po olimpijskih igrah v Parizu spet tekmovalno naskakovala letvico. FOTO: Ben Stansall/AFP
Š. R., STA
17. 8. 2024 | 18:58
17. 8. 2024 | 18:58
2:03

Lia Apostolovski, edina slovenska predstavnica na atletskem mitingu v nemškem kraju Sondershausen, je v skoku v višino zasedla drugo mesto z 193 cm. Zmagala je Nemka Christina Honsel. Šesta na olimpijskih igrah v Parizu in četrta za Apostolovskijevo na dvoranskem svetovnem prvenstvu marca letos v Glasgowu je tudi skočila 1,93 m, vendar v manj poskusih.

Lia Apostolovski se po bronu na prvenstvu v Glasgowu na olimpijskih igrah v Parizu ni uspelo uvrstiti v finale. Izvrstno je začela prvo tekmo po igrah v francoski prestolnici. V prvih poskusih je Ljubljančanka zmogla 178, 182 in 185 cm.

Tedaj je povedla pred Honsel, ki je imela popravo na 1,82 m. Sledila je višina 1,85 m, ki jo je slovenska predstavnica prav tako preskočila prvič, v drugem pa nato 1,88 m.

Na slednji višini je bila Honselova v dvoboju za zmago, druge atletinje so tedaj že izpadle, prek letvice tudi prvič, tretjič pa nato na 191 cm, kjer je Lia Apostolovski potrebovala le eno popravo.

Nemka je 1,93 m preskočila prvič in prevzela vodstvo, a je Slovenka s tretjim uspešnim poskusom še ostala v tekmovanju. Na 195 cm Christina Honsel ni skakala, Apostolovskijeva pa je letvico na višini osebnega rekorda trikrat podrla.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine