Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Leclerc z Mercedesovo pomočjo do najboljšega štartnega položaja

Max Verstappen bentil zaradi številnih prekinitev in predčasno končanih kvalifikacij za veliko nagrado Azerbajdžana.
Ferrarijev as Charles Leclerc je bil drugič zapored najhitrejši v kvalifikacijah. FOTO: Natalia Kolesnikova/AFP
Ferrarijev as Charles Leclerc je bil drugič zapored najhitrejši v kvalifikacijah. FOTO: Natalia Kolesnikova/AFP
5. 6. 2021 | 18:25
5. 6. 2021 | 18:57
2:41
Ferrarijev dirkač Charles Leclerc je bil – tako kot pred dvema tednoma v Monte Carlu – najhitrejši tudi v kvalifikacijah za jutrišnjo veliko nagrado Azerbajdžana (z začetkom ob 14. uri). Toda monaške »loterije« v formuli 1 nato zaradi tehnične okvare, ki jo je sicer sam zakrivil, potem ko je v zadnjih trenutkih boja za najboljši štartni položaj silovito trčil v zaščitno ogrado, sploh ni mogel začeti.

Tudi danes na slikoviti ulični progi v Bakuju ni manjkalo trčenj, na srečo pa so se prav vsa končala brez poškodb. Na smolo nekaterih kvalifikacij vnovič niso izpeljali do konca, dobro minuto pred iztekom tretjega dela so jih prekinili, potem ko sta drug za drugim trčila Japonec Juki Cunoda (AlphaTauri) in Španec Carlos Sainz mlajši (Ferrari). To je še posebej razjezilo Maxa Verstappna (Red Bull), ki je verjel, da si lahko pridirka prvo štartno mesto.

Lewis Hamilton in Charles Leclerc sta si imela po kvalifikacijah veliko za povedati. FOTO: Maxim Shemetov/AFP
Lewis Hamilton in Charles Leclerc sta si imela po kvalifikacijah veliko za povedati. FOTO: Maxim Shemetov/AFP


»To so bile neumne kvalifikacije. A to je ulična steza, zato je treba računati s takšnimi sranji,« je bentil 23-letni Nizozemec, ki je z zmago na veliki nagradi Monaka pred dvema tednoma prvič prevzel tudi vodstvo v skupni razvrstitvi formule 1. Jutrišnjo dirko v glavnem mestu Azerbajdžana bo začel s tretjega položaja, ob Leclercu je bil namreč v včerajšnjih kvalifikacijah hitrejši tudi Lewis Hamilton (Mercedes), ki je presenetil z drugim mestom.

Tudi Leclerc ni pričakoval, da bo končal na vrhu semaforja rezultatov. »Sprva sem menil, da sem odpeljal zelo slab krog, saj sem naredil dve napaki. Očitno sem ju v zadnjem sektorju izničil z vožnjo v Lewisovem zavetrju,« je ugibal 23-letni Monačan.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine