Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Leclerc je v kvalifikacijah prekosil tudi Maxa Verstappna

Monačan si je s ferrarijem privozil najboljši štartni položaj pred uvodno dirko SP v Bahrajnu.
Charles Leclerc je bil najhitrejši pred uvodno dirko sezone. FOTO: Hamad I Mohammed/Reuters
Charles Leclerc je bil najhitrejši pred uvodno dirko sezone. FOTO: Hamad I Mohammed/Reuters
Š. R., STA
19. 3. 2022 | 17:43
19. 3. 2022 | 18:01
1:32

Monačan Charles Leclerc (Ferrari) si je privozil prvi najboljši štartni položaj v novi sezoni svetovnega prvenstva formule 1. Na preizkušnji v Bahrajnu je v kvalifikacijah ugnal svetovnega prvaka, Nizozemca Maxa Verstappna (Red Bull).

Uspeh Ferrarija, za Leclerca je bil današnji pole position deseti v karieri, je s tretjim mestom dopolnil Španec Carlos Sainz. Iz druge vrste bo na nedeljski dirki, začela se bo ob 16. uri, začel še drugi Red Bullov dirkač, Mehičan Sergio Perez.

Lanski podprvak, Britanec Lewis Hamilton (Mercedes) je bil danes peti, njegov nekdanji moštveni sotekmovalec Finec Valtteri Bottas, ki letos vozi za ekipo Alfa Romeo, pa mesto za njim.

V novi sezoni, ko je zaradi spremenjenih pravil veliko neznank, se je v prvih kvalifikacijah izkazal tudi dirkač, ki se je zadnji pridružil karavani – Danec Kevin Magnussen. V ekipi Haas je zamenjal Rusa Nikito Mazepina in kot sedmi premagal tudi drugega Mercedesovega voznika, Britanca Georga Russella, ta je bil šele deveti.

Novinec v formuli 1 in prvi kitajski dirkač v tekmovanju Guanyou Zhou (Alfa Romeo) je prve kvalifikacije končal na 15. mestu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine