Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Kozinova prejela v Nemčiji enako priznanje kakor Zavec, zavrnili pritožbo Švedinje

Pristojni pri združenju WBF presenetili Rudolfa Pavlina z nagrado za najboljšega ženskega trenerja leta v boksu.
Rudolf Pavlin in Ema Kozin sta prejela posebni priznanji na konvenciji boksarskega združenja WBF. FOTO: Mirko Skoko
Rudolf Pavlin in Ema Kozin sta prejela posebni priznanji na konvenciji boksarskega združenja WBF. FOTO: Mirko Skoko
9. 11. 2019 | 08:30
2:14
Ljubljana – Slovenska boksarska šampionka Ema Kozin in njen trener Rudolf Pavlin sta na konvenciji združenja WBF v Medebachu v Nemčiji prejela posebni priznanji. Medtem ko si je 20-letnica iz Šmartnega ob Savi prislužila nagrado za najboljši dvoboj leta (s Švedinjo Mario Lindberg), so 44-letnemu Slovenjgradčanu izročili plaketo za najboljšega ženskega boksarskega trenerja.

»Z nagrado so me prijetno presenetili, saj je nisem pričakoval. To je plod dela vseh nas v ekipi – celotnega strokovnega kadra, vseh pomočnikov, menedžerja Mirka Skoka, pokroviteljev. Brez njih vsega tega ne bi osvojili,« je poudaril Pavlin, ki si še posebej šteje v čast, da so bili kot predstavniki majhne države opaženi na velikem zemljevidu sveta v boksu.

Ob tem je pristavil, da so se odgovorni pri WBF s predsednikom Howardom Goldbergom na čelu že odzvali na pritožbo Lindbergine ekipe zoper točkovanje obračuna v Stožicah (94:96, 94:98 in 94:96), še enkrat pogledali posnetek borbe in po njem potrdili, da so zmago upravičeno dodelili Kozinovi. S tem uspehom je slovenska »princeska« naslovoma svetovne prvakinje po različicah WBF in WIBA v supersrednji kategoriji dodala še šampionske pasove združenj GBU, IBA in WIBF.

Emin trener je še zatrdil, da ne bodo počivali na osvojenih lovorikah in nagradah. »Še naprej imamo visoke cilje, za katere bomo tudi v prihodnje trdo garali, da jih bomo uresničili,« je še dejal Pavlin. Ob tem kaže še pripisati, da je enako priznanje kot Kozinova leta 2015 prejel tudi Dejan Zavec za dvoboj z Armencem Sašo Jengojanom.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine