Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

V stožiški ring prvič z zelenimi hlačkami in ljubljanskim zmajem

Andrej Baković bo drevi boksal za 10. zaporedno zmago proti Srbu Martinu Boškoviću, ki je bil na uradnem tehtanju pretežak. 
Andrej Baković (levo) bo poskušal drevi v Stožicah za deseto zaporedno profesionalno zmago streti še Srba Martina Boškovića. FOTO: Osebni arhiv A. B.
Andrej Baković (levo) bo poskušal drevi v Stožicah za deseto zaporedno profesionalno zmago streti še Srba Martina Boškovića. FOTO: Osebni arhiv A. B.
6. 10. 2019 | 08:30
3:07
Ljubljana – Na današnjem borilno-rockovskem spektaklu CFC 5 se bo občinstvu v stožiški dvorani predstavil tudi Andrej Baković, ki sodi med tehnično najbolje podkovane boksarje, kar jih ima Slovenija. Odkar je decembra predlani prestal ognjeni krst v profesionalnem ringu, je pod vodstvom trenerja Slobodana Anđelića nanizal že devet zmag (7 s k. o.), tako da se bo drevi boril za jubilejni deseti (zaporedni) uspeh. Njegov tekmec bo Srb Martin Bošković (2 zmagi, 1 neodločen izid, 8 porazov).

Ker je bil Bošković na včerajšnjem uradnem tehtanju za kilogram težji od najvišje dovoljene predpisane teže za superveltersko kategorijo (do 69,85 kg), je dobil uro časa, da se ga je znebil. Uspelo mu je s pomočjo savne, tako da zdaj ni več ovir za drugi obračun s slovenskim boksarjem v Stožicah. V zadnjem se bo namreč naša neporažena profesionalka Ema Kozin (17 zmag, 9 s k. o., 1 neodločen izid) udarila z izkušeno Švedinjo Mario Lindberg (18 zmag, 10 s k. o., 2 neodločena izida, 5 porazov) za šampionske pasove združenj GBU, IBA, WBF, WIBA in WIBF v supersrednji kategoriji (do 76,203 kg).

Kot je pozneje dejal Andrej, bi se z Boškovićem spoprijel, četudi v drugo ne bi uspešno prestal tehtanja, tako zelo si namreč želi pred svojimi navijači. To bo sploh njegov prvi profesionalni dvoboj v rodni Ljubljani. »Martinova statistika sicer ni blesteča, vendar pa se nanjo ne smem preveč zanašati. Papir prenese namreč marsikaj in pogosto ne pove vsega,« je pojasnil 29-letni Šiškar, ki se bo – kot vedno – osredotočil predvsem nase.
V takšnih hlačkah bo boksal Ljubljančan Andrej Baković. Foto A. B,
V takšnih hlačkah bo boksal Ljubljančan Andrej Baković. Foto A. B,


Bošković je malce nižji od njega. »Ogledal sem si posnetka dveh njegovih dvobojev in videl, da zna biti precej zaletav in zaradi tega tudi nevaren. A računam, da bom dosegel še deseto zmago, pripravljen sem namreč stoodstotno, kar zadeva pa težo, sem bil na cilju že prejšnji teden,« je razkril Baković in zaupal, da si je dal posebej za drevišnji obračun izdelati zelene boksarske hlače. »Zelena barva mi je že od nekdaj všeč, to je na koncu koncev ljubljanska barva. Poleg tega sem si dal ob strani narediti še zmaja, ki je izpadel zelo lepo,« je še dejal večkratni slovenski amaterski prvak, ki računa, da bo imel še letos enajsti profesionalni dvoboj, prihodnje leto pa naj bi se že boril za svoj prvi pas.
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine