Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Konec tedna festival hitrosti na Idrijskem

V Idriji in okolici bo že štirinajsto leto zapored tradicionalni Reli Idrija. Rok Turk že državni prvak. Pester spremljevalni program.
V Idriji bo hrumelo. FOTO: Gregor Pavšič
V Idriji bo hrumelo. FOTO: Gregor Pavšič
P. Z., STA
5. 11. 2021 | 11:55
2:10

Idrija z okolico bo ta konec tedna znova prizorišče dirkaškega dogodka Rally Idrija, ki bo tokrat potekal že štirinajstič zapovrstjo, če odštejemo lansko leto, ko so morali dogodek odpovedati zaradi epidemije novega koronavirusa.

»Idrija je zibelka reli športa, saj je dala doslej največ državnih prvakov, tudi aktualnega. Rok Turk si je pripeljal naslov državnega prvaka že eno dirko pred koncem, v drugih razredih pa so še odprte možnosti. Tako bo imel na primer Idrijčan Nejc Mrak v najmlajši diviziji še kar nekaj dela, da si pripelje naslov. V okviru relija smo pripravili tudi pester spremljevalni program, tako bo v soboto in nedeljo v mestni dnevni sobi pri Golitu v centru Idrije na voljo simulator reli vožnje, na katerem se bodo lahko preizkusili tudi nedirkači,« pojasnjuje Miran Kacin, vodja organizacijskega odbora relija.

V petek dopoldne so potekali ogledi prog za voznike, letošnja novost pa je popoldanski shakedown na relaciji nekdanje hitrostne preizkušnje Idrija 1, ki bo zadnja preizkušnja pripravljenosti posadk in vozil pred nedeljsko dirko.

Na Idrijskem bo sodelovalo okrog 80 ekip. FOTO: Gregor Pavšič
Na Idrijskem bo sodelovalo okrog 80 ekip. FOTO: Gregor Pavšič

Zvečer se bo na Mestnem trgu v Idriji odvijala predstavitev reli posadk, ki se bodo v nedeljo pomerile na progah oziroma hitrostnih preizkušnjah. Te bodo potekale po Zadlogu, v Dolah in krožna hitrostna preizkušnja v Ledinah.

»Rally Idrija bo štel za mednarodni pokal srednjeevropske cone, državno prvenstvo Hrvaške ter kot državno in pokalno prvenstvo Slovenije, zato se bo zanimiva pisana dirkaška druščina udeležila idrijskega relija. Zadovoljni smo tudi z udeležbo ekip, teh je okoli 80. Organizatorji se bomo skupaj z drugimi sodelujočimi službami potrudili za kar najboljšo izvedbo relija, voznikom pa želim uspešne borbe na progah,« še dodaja Kacin.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine