Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Kljub bolečinam po štirih letih spet okusila slast zmage v svetovnem pokalu

Vrhunska ljubljanska judoistka Anja Štangar se je po podvigu v Pragi odpravila na pregled v bolnišnico.
Anja Štangar se je takole veselila finalne zmage v Pragi. FOTO: Tino Maric/EJU
Anja Štangar se je takole veselila finalne zmage v Pragi. FOTO: Tino Maric/EJU
3. 10. 2023 | 15:17
3. 10. 2023 | 15:43
2:11

Slovenska judoistka Anja Štangar se je po štirih letih spet veselila zlate lovorike na tekmovanju za svetovni pokal. Zdravljico so ji minulo soboto zaigrali na turnirju v Pragi, kjer je opravila z vsemi tekmicami v kategoriji do 52 kilogramov.

Potem ko je bila v uvodnem krogu prosta, je v drugem z iponom ugnala Čehinjo Veroniko Horakovo, nakar je bila z vazarijem boljša od Italijanke Kenye Perna. V polfinalu in finalu je 27-letna judoistka Olimpije z iponoma premagala še dve Francozinji: najprej je ustavila Leonie Gonzalez, nato v zaključnem dvoboju Leo Metrot.

V zaključnem dvoboju je Anja Štangar (desno) ugnala Francozinjo Leo Metrot. FOTO: Tino Maric/EJU
V zaključnem dvoboju je Anja Štangar (desno) ugnala Francozinjo Leo Metrot. FOTO: Tino Maric/EJU

Anja Štangar je tako osvojila tretjo zlato in skupno enajsto kolajno v svetovnem pokalu. Nazadnje je v tem tekmovanju na najvišji stopnici stala 9. novembra leta 2019 v kamerunskem glavnem mestu Yaoundeju. Njen tokratni podvig ima toliko večjo težo, če vemo, da so jo med borbami ovirale bolečine v vratu.

»V četrtek, torej na dan odhoda proti Pragi, sem se zbudila s heksenšusom. V soboto me je to potem iz borbe v borbo bolj bolelo. Ker so so bolečine ob lopatici ponoči še stopnjevale, sem zelo slabo spala. Zjutraj sem imela v prvih treh prstih na roki mravljince in topo bolečino med komolcem in zapestjem. Zaradi tega sem se odpravila na pregled k zdravnikom. Kot kaže, mi nekaj pritiska na živec, ki gre od vratu do prstov na roki. Verjetno bom šla še na slikanje z magnetno resonanco, da ugotovimo vzrok ukleščenega živca,« je razkrila Štangarjeva, ki upa, da se bo njeno stanje čim prej umirilo in izboljšalo.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine