Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Kjartansson edini s štirimi točkami po četrtem kolu

Islandec Gudmundur Kjartansson je po četrtem kolu posamičnega evropskega prvenstva, ki poteka v Termah Čatež, edini s štirimi zmagami.
Laura Unuk. FOTO: Lennart Ootes/Delo
Laura Unuk. FOTO: Lennart Ootes/Delo
Š. R., STA
30. 3. 2022 | 21:40
1:34

Za četrto v nizu je Gudmundur Kjartansson z belimi figurami premagal Nemca Rasmusa Svaneja, ki je bil pred tem v krogu sedmih igralcev s po tremi točkami.

S pol točke zaostanka sta na drugem in tretjem mestu Turek Emre Can, ki je z belimi figurami remiziral s Čehom Davidom Navaro, in Španec Danill Juffa, ta je bil s prednostjo začetne poteze boljši od Ukrajinca Aleksandra Areščenka.

Tri točke in pol ima še 14 igralcev do vključno 17. mesta. Navara, prvi nosilec in 37. igralec svetovne lestvice, je na 23. mestu s tremi točkami.

Še pol točke manj (2,5) ima najboljši slovenski šahist zadnjega obdobja Matej Šebenik, ki je ugnal rusko velemojstrico Dinaro Dordžijevo. S tem je na 70. mestu najboljši Slovenec. Z 2,5 točke je na 102. mestu drugi slovenski velemojster Marko Tratar.

Na 227. mestu je z 1,5 točke po drugem zaporednem remiju najboljša slovenska šahistka Laura Unuk, ki ima še en remi in poraz.

Prvenstvo, na katerem nastopa 317 šahistov in šahistk iz 40 držav, se bo končalo 6. aprila.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine