Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Ker je pravi Viking, se bo postavil po robu tudi Anthonyju Joshui

Finski boksarski velikan Robert Helenius kot rezervist tik pred zdajci dobil priložnost za nastop na sobotnem spektaklu v Londonu.
Robert Helenius (desno) se bo po Deontayju Wilderju postavil po robu še Anthonyju Joshui. FOTO: Timothy A. Clary/AFP
Robert Helenius (desno) se bo po Deontayju Wilderju postavil po robu še Anthonyju Joshui. FOTO: Timothy A. Clary/AFP
8. 8. 2023 | 16:36
8. 8. 2023 | 18:42
2:19

Finski boksarski težkokategornik Robert Helenius, ki je oktobra lani doživel hud poraz z ameriškim šampionom Deontayjem Wilderjem, se je minulo soboto zmagovito vrnil v ring. Na prireditvi v Savonlinni je v tretji rundi nokavtiral rojaka Miko Mielonena in mu zadal prvi profesionalni poraz. Že čez štiri dni pa se bo znova povzpel med vrvi – na spektaklu v Londonu se bo postavil po robu še britanskemu zvezdniku Anthonyju Joshui.

Helenius, ki ima v svoji poklicni statistiki 32 zmag (21 z nokavtom in štiri poraze), bo vskočil kot rezervist namesto britanskega izzivalca Dilliana Whyta (29 zmag, 19 z nokavtom, 3 porazi), pri katerem je nenapovedana dopinška kontrola odkrila določene nepravilnosti v izvidih. »Šokiran sem nad ugotovitvijo protidopinške agencije in odpovedjo obračuna, pri čemer sploh nisem imel možnosti, da bi dokazal svojo nedolžnost,« je zmajeval z glavo 35-letni Whyte. 

Anthony Joshua (na fotografiji) spoštuje vsakega moškega in žensko, ki se povzpne v ring. FOTO: Matthew Childs/Reuters
Anthony Joshua (na fotografiji) spoštuje vsakega moškega in žensko, ki se povzpne v ring. FOTO: Matthew Childs/Reuters

Tako se nova izjemna priložnost za dokazovanje na velikem odru ponuja Heleniusu. »Komaj čakam, da se pomerim z Joshuo. Ker sem pravi Viking, sem pripravljen sprejeti prav vsak izziv. Zavedam se, da me čaka zelo zahtevna naloga, obenem pa mi je tudi popolnoma jasno, da se mi s tem dvobojem ponuja velika priložnost, ki jo bom poskušal čim bolje izkoristiti,« je napovedal 200 cm visoki Finec.

Joshua (25 zmag, 22 z nokavtom, 3 porazi) je poudaril, da tega ni bilo v njegovem »scenariju«. »Toda spoštujem Heleniusa, pravzaprav spoštujem vsakega moškega in žensko, ki se povzpne v ring. Seveda bom naredil vse, da bom zmagal. Naj zmaga boljši!« je dejal 33-letni Anglež, nekdanji svetovni prvak kraljevske kategorije po različicah IBF, WBA in WBO.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine