Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Južnoafričani so novi svetovni prvaki

V finalu devetega svetovnega prvenstva v ragbiju je Južnoafriška republika premagala Anglijo z izidom 32 proti 12.
Prvi temnopolti kapetan reprezentance v zgodovini južnoafriškega ragbija Siya Kolisi s pokalom Webba Ellisa po zmagi nad Anglijo v finalu svetovnega prvenstva na Japonskem. Foto Afp
Prvi temnopolti kapetan reprezentance v zgodovini južnoafriškega ragbija Siya Kolisi s pokalom Webba Ellisa po zmagi nad Anglijo v finalu svetovnega prvenstva na Japonskem. Foto Afp
2. 11. 2019 | 12:10
2. 11. 2019 | 12:32
1:49
Svetovno prvenstvo v ragbiju na Japonskem se je po šestih tednih končalo z današnjim finalom v Jokohami. Sicer pretežno izenačen obračun, ki sta ga velik del tekme zaznamovali dve izjemno močni obrambi, a so pred tekmo favorizirani angleški reprezentanti v drugem polčasu morali priznati fizično premoč reprezentance z južne poloble.

Anglija je v tekmo vstopila kot favorit, ker so igralci v belem do finala prišli neporaženi, v polfinalu pa so povsem nadigrali dosedanje svetovne prvake, reprezentanco Nove Zelandije. Toda že zgodnja poškodba enega od ključnih igralcev angleškega skrama je nakazala, da bodo težki igralci Južne Afrike pretrd zalogaj za načete Angleže.

Južnoafričani so prvo moštvo, ki je osvojilo svetovno prvenstvo po izgubljeni tekmi v predtekmovalni skupini, prvo tekmo na prvenstvu so namreč izgubili proti dvakratnim zaporednim svetovnim prvakom z Nove Zelandije. Anglija je na poti do finala uspela premagati velesili tega športa z južne poloble, Novozelandce in Avstralce, njihov zmagovalni pohod pa je trčil ob zanje nepremagljive Južnoafričane.

Največ in sicer 22 točk za Južno Afriko je dosegel Handre Pollard, veliko večino iz kazenskih strelov, 14 minut pred koncem je krilni igralec Makazole Mapimpi dosegel prvi zadetek iz igre za pet točk, sedem minut pred koncem pa je zmago igralcev v zelenem s še petimi točkami potrdil Cheslin Kolbe.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine