Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Drugi športi

Junake iz Barcelone tudi 30 let pozneje pričakali pletnarji in godba

Trideset let po bronastih kolajnah v Barceloni so se zbrali člani dvojca in četverca brez krmarja. Najprej na grob Saša Mirjanića.
Tudi prva nosilca olimpijske kolajne za Slovenijo Iztok Čop in Denis Žvegelj sta še enkrat sedla v čoln. FOTO: Jože Suhadolnik
Tudi prva nosilca olimpijske kolajne za Slovenijo Iztok Čop in Denis Žvegelj sta še enkrat sedla v čoln. FOTO: Jože Suhadolnik
3. 8. 2022 | 05:00
4:05

V nadaljevanju preberite:

Včeraj je bilo na Bledu kot v najboljših časih – trlo se je gostov, zmanjkovalo je parkirnih mest, prebivalci pa so pozdravljali svoje veslače. Na vodi idiličnega jezera so se zbrali odlični veslači, ki so pred 30 leti opozorili nase športni svet na olimpijskih igrah v Barceloni, in njihovi prijatelji.

»Najbolj sem vesel, da so se odzvali vabilu vsi 'kamerati', člani obeh čolnov. Komaj so čakali na naše snidenje, saj se v takšni zasedbi nismo dobili vse od tistih uspehov. Najprej smo se odpravili na grob pokojnega Saša Mirjanića, ki ga na dogodku ponosno in z veseljem zastopa njegov sin Uroš,« je o tragično preminulem članu četverca povedal organizator posrečenega večera na Bledu Jani Klemenčič.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine