Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Jorgić bo želel poravnati račune s Korejcem

Naš najboljši igralec namiznega tenisa Darko Jorgić se bo po dveh zmagah v četrtfinalu turnirja v Omanu pomeril z zmagovalcem Otočca.
Darko Jorgić je zanesljivo ugnal dva tekmeca. FOTO: Rémy Gros/ETTU
Darko Jorgić je zanesljivo ugnal dva tekmeca. FOTO: Rémy Gros/ETTU
Š. R., STA
8. 9. 2022 | 12:47
8. 9. 2022 | 13:47
1:45

Darko Jorgić, evropski podprvak, je uspešno začel turnir serije WTT Contender v Maskatu v Omanu, na katerem je kot osmi igralec sveta prvi nosilec. V prvem krogu je s 3:0 (6, 8, 6) premagal Francoza Felixa Lebruna, nato pa je bil v obračunu za uvrstitev v četrtfinale boljši še od Kitajca Yan Shenga s 3:0 (4, 8, 4).

V četrtfinalu se bo v petek meril s 26. igralcem sveta, Južnokorejcem Jang Woojinom, zmagovalcem letošnjega turnirja svetovne serije na Otočcu.

Korejec je dobil oba medsebojna obračuna doslej, oba tesno, na turnirju v Hongkongu leta 2019 je bil boljši s 4:3, na olimpijskih igrah v Tokiju pa je Hrastničan v ekipni konkurenci z njim izgubil z 2:3. V letošnji sezoni je Korejec dobil 74 odstotkov svojih dvobojev, v prvih dveh dvobojih v Maskatu pa je obakrat izgubil po niz.

»Mislim, da sem resnično v dobri formi, v igri čutim sproščenost, žogice letijo tja, kamor želim. Kakšnega pritiska, ker sem prvo postavljeni nosilec, ne čutim, kot rečeno, igram sproščeno in za zdaj vse deluje dobro,« je bil zadovoljen Jorgić.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine