Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Šved v solzah predal dvoboj, Jorgić v finalu

Slovenski namiznoteniški zvezdnik Darko Jorgić si je zagotovil vsaj srebrno kolajno na EP. Šved je z roko udaril v okvir mize in ni mogel nadaljevati.
Darko Jorgic se je prebil v polfinale. FOTO: Thomas Peter/Reuters
Darko Jorgic se je prebil v polfinale. FOTO: Thomas Peter/Reuters
P. Z., M. U., STA
20. 8. 2022 | 18:35
21. 8. 2022 | 11:33
2:36

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić si je zagotovil vsaj srebno kolajno na evropskem prvenstvu v Münchnu. Šved Kristian Karlsson je v petem nizu z roko udaril v okvir mrežice in ni mogel nadaljevati izenačenega dvoboja. Finale bo danes ob 16. uri, tekmec zasavskega zvezdnika bo Nemec Dang Qiu.

Dvoboj med Švedom in Slovencem je bil zelo izenačen, prvi niz je dobil Karlsson, naslednja dva Jorgić, četrtega pa spet Šved. Peti niz se je komaj dobro začel, ko je Karlsson pri reševanju žogice z roko udaril ob kovinsko ogrodje. Po nekaj minutah zdravniškega premora, med katerim so mu povili roko, je v solzah predal dvoboj in se objel z Jorgićem.

Darko Jorgić je Sloveniji zagotovil novo odličje na Bavarskem. FOTO: NTZS
Darko Jorgić je Sloveniji zagotovil novo odličje na Bavarskem. FOTO: NTZS

Štiriindvajsetletni Hrastničan je bil pred tem v četrtfinalnem obračunu po uri in dveh minutah igre boljši od 12 let starejšega Portugalca Tiaga Apolonia s 4:3 (-8, 10, 5, -8, -6, 8, 10).

Jorgić, sicer drugi nosilec evropskega prvenstva v bavarski prestolnici, je v uvodnem krogu ugnal Srba Marka Jevtovića s 4:1, nato pa je na kolena položil še dva Hrvata. Najprej je bil boljši od Filipa Zeljka s 4:2, v osmini finala pa od Tomislava Pucarja s 4:1.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine