Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Janjo so po finalu oblile solze

Šeglova na evropskem prvenstvu v Beogradu ni bila zadovoljna s svojim plavanjem na 200 metrov prosto. Spogledovala se je celo s kolajno.
Janja Šegel ni bila zadovoljna s svojim plavanjem. FOTO: Novak Djurovic/Reuters
Janja Šegel ni bila zadovoljna s svojim plavanjem. FOTO: Novak Djurovic/Reuters
M. Š., STA
20. 6. 2024 | 22:22
20. 6. 2024 | 22:22
4:04

Slovenska plavalka Janja Šegel je na evropskem prvenstvu v Beogradu s časom 1:58,91 zasedla šesto mesto na 200 metrov prosto. Prepričljivo je zmagala Čehinja Barbora Seemanova (1:55,37), kolajni sta osvojili še Madžarka Minna Abraham in Nemka Nicole Meier.

V polfinalu je Korošica z 1:58,30 dosegla peti izid, glede na dosežke preteklih dni pa je bila pred finalom celo v igri za kolajno, a je prav v finalu pokazala najslabšo predstavo. Plavalka Fužinarja je v srbski metropoli nastopila že v svojem tretjem finalu (dvakrat s štafeto), očitno pa so ji tekme pobrale preveč moči, saj je v štafeti in predtekmovanju na enaki razdalji dosegala izide okrog 1:58,7, s čimer bi izvlekla četrto mesto. Želje pa so bile še večje.

»Razočarana sem. Zdi se mi, da sem imela kar malo treme, ker sem si kolajno res tako zelo želela. Imela sem jo dobesedno na pladnju, priložnost je bila res velika, a sem imela, kot kaže, malo preveč tekem v tem tednu. Vseh dvesto metrov je bilo zelo težkih. Iz napak se učim in tudi iz tega nastopa se bom kaj naučila,« je po finalu tudi s solznimi očmi ocenjevala Šeglova.

»Že prvi dan sem plavala dobro, upala sem, da bom stopnjevala dosežke, kar mi je uspevalo do srede popoldne, ko se je prvič zataknilo, danes še bolj. Glava v finalu očitno ni bila na pravem mesu. Imam še eno možnost in ne bom obupala do zadnjega dneva. V soboto bom še enkrat štartala na olimpijsko normo,« je še dodala plavalka, ki ji šesto mesto na prvenstvu ni uteha.

Čehinja Barbora Seemanova je ponosno pokazala zlato kolajno. FOTO: Andrej Isakovic/AFP
Čehinja Barbora Seemanova je ponosno pokazala zlato kolajno. FOTO: Andrej Isakovic/AFP

Boškan 14. na 200 m prosto

Že pred tem je Sašo Boškan v polfinalu na 200 m prosto zasedel 14. mesto, z 1:48,22 pa je izboljšal dopoldanski dosežek. »Moč sem razporedil bolje kot zjutraj. Vseeno pa sem začel prepočasi in na koncu težko nadomestiš, kar zamudiš prej. Bilo je nekaj živčnosti. To je bil moj prvi posamični štart, kar je vedno nekaj posebnega. Po eni strani se veseliš, po drugi strani ne veš, kaj lahko pričakuješ. Zjutraj sem začel prehitro, zdaj malo prepočasi,« je povedal Triglavan, ki je imel neposredno pred EP tudi nekaj zdravstvenih težav.

»Zdravje ni izgovor. Seveda mi je to pobralo nekaj moči, a sem v dobri formi. Vem, da sem sposoben veliko več kot to, kar sem pokazal, ampak je, kar je,« je samokritično še ocenil 21-letni Boškan.

Na 100 m delfin so dvojno zmago slavili Madžari. Kristofa Milaka in Huberta Kosa je ločilo 14 stotink sekunde. V ženski konkurenci se je zmage na 50 m hrbtno veselila Irka Danielle Hill. Na 200 m prsno je bil najhitrejši Bolgar Ljubomir Epitropov.

Srbi pa so po nogometni doživeli še drugo zadnjo športno minuto dneva. Ob koncu je gledalce na bazenu 25. maj razveselila moška štafeta 4 x 100 m prosto z zlato kolajno. Prav v zadnji predaji je za evforijo na sotočju Save in Donave poskrbel Andrej Barna ter na drugo in tretje mesto potisnil Poljake in Grke.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine